Educaţia digitală, un mod ingenios de a-i implica activ pe elevi!

Joi – 16 mai 2019, s-a desfăşurat la Târgovişte, evenimentul județean „Educație digitală pentru un viitor care începe azi”, organizat în cadrul programului național Digitaliada de către Școala Gimnazială Corbii Mari și Școala Gimnazială Dragomirești, din județul Dâmbovița.

Din septembrie 2017, școala din comuna Corbii Mari face parte din familia școlilor Digitaliada, program dezvoltat de Fundația Orange pentru a susține educația digitală în România. În anul următor, i s-a alăturat și școala din comuna Dragomirești, una dintre cele 10 școli selectate în competiția din 2018.

Agenda evenimentului a inclus prezentarea programului, a conținutului digital și aplicațiilor digitale folosite la clasă, precum și a platformei www.digitaliada.ro.

„Educația digitală înseamnă să ținem pasul cu tehnologia, este un mod ingenios de a-i implica activ pe elevi, făcându-i parteneri în propriul act educațional. Digitaliada este o oportunitate deosebită pentru elevii mei”, a explicat Aura Bârdeș – director adjunct Şcoala Corbii Mari.

30 de elevi ai școlilor din Corbii Mari și Dragomirești au realizat o demonstrație practică de utilizare a instrumentelor digitale, sub coordonarea profesorilor Aura Bârdeș – director adjunct Școala Gimnazială Corbii Mari și Cristian Dragomir – director Școala Gimnazială Dragomirești. Aplicațiile digitale folosite în demonstrație au fost Angles și Areas, iar la final participanții au fost provocați să răspundă unor întrebări de cultură generală folosind instrumentele de testare: Kahoot, Quizizz și Socrative.

“Sunt convins că fiecare copil spune acasă ce află la școală legat de tehnologia digitală, povestește fraților, părinților ce aplicații există pe tablete. Impactul asupra comunității este pozitiv”, a precizat Cristian Dragomir – director Şcoala Dragomirești.

La această activitate au fost prezente profesoarele Gabriela Istrate şi Cristina Stroe – inspectori şcolari generali adjuncţi, deputatul Corneliu Ştefan, primarii localităţilor Corbii Mari – Ionuţ Bănică, Dragomireşti – Dragoş Vlădulescu şi Braniştea – Marian Ţachianu, precum şi foşti şi actuali inspectori şcolari de matematică şi informatică.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole