E ON, trimisă în judecată pentru prețurile mărite

Federaţia germană a Organizaţiilor pentru Protecţia Consumatorilor (VZBV) a intentat un proces colectiv furnizorilor E.ON şi Hansewerk Natur, din cauza preţurilor pe care le-au impus pentru încălzirea centralizată, a anunţat duminică ziarul Funke Mediengruppe, transmite Reuters.

Niciuna din companii nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii.

Din 2021, E.ON şi Hansewerk Natur au majorat preţurile cu peste 100% în câteva zone iar în unele cazuri preţurile au crescut de aproape patru ori.

‘Au lipsit condiţiile legale pentru ca E.ON şi Hansewerk Natur să majoreze preţurile atât de mult şi într-un mod netransparent’. Încălzirea centralizată în Germania nu este prietenoasă cu consumatorii, lipseşte concurenţa, libertatea de alegere şi există puţină transparenţă în privinţa preţurilor’, a declarat Ramona Pop, membru al Board-ului VZBV.

Cu acest proces colectiv, VZBV caută să obţină rambursări directe pentru consumatorii implicaţi în proces. Consumatorii care cred că sunt afectaţi se pot alătura procesului colectiv gratuit, înregistrându-se la Oficiul Federal de Justiţie, a adăugat Ramona Pop.

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole