Durata de viață a albinelor este cu 50% mai scurtă astăzi decât în ​​urmă cu 50 de ani

Un nou studiu realizat de entomologii de la Universitatea din Maryland, SUA, arată că durata de viață a albinelor individuale ținute într-un mediu controlat este cu 50% mai scurtă decât era în anii 1970.

Când oamenii de știință au modelat efectul duratei de viață mai scurte de astăzi, rezultatele au corespuns cu creșterea pierderii de colonii și cu tendințele reduse de producție de miere observate de apicultorii din SUA în ultimele decenii.

Cifra de afaceri a coloniilor este un factor acceptat în afacerea apicolă, deoarece coloniile de albine îmbătrânesc și mor în mod natural.

Dar în ultimul deceniu, apicultorii din SUA au raportat rate mari de pierdere, ceea ce a însemnat nevoia de a înlocui mai multe colonii pentru a menține operațiunile viabile.

În efortul de a înțelege de ce, cercetătorii s-au concentrat pe factorii de stres de mediu, boli, paraziți, expunerea la pesticide și nutriție.

Acesta este primul studiu care arată o scădere generală a duratei de viață a albinelor, potențial independent de factorii de stres din mediu, sugerând că genetica poate influența tendințele mai ample observate în industria apicolă.

Studiul a fost publicat pe 14 noiembrie 2022, în revista Scientific Reports.

Material furnizat de Universitatea din Maryland. Original scris de Kimbra Cutlip

Foto burstshopify Matthew Henry

The post Durata de viață a albinelor este cu 50% mai scurtă astăzi decât în ​​urmă cu 50 de ani first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole