După caniculă, vin ploile torențiale, cu vijelii și grindină. Oltul, printre județele vizate/ Cât va dura vremea rea

După caniculă, vin ploile torențiale, cu vijelii, grindină și descărcări electrice. Oltul se numără printre județele vizate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare Cod Galben de instabilitate atmosferică, valabil până mâine dimineață, la 10.00.

„În Banat, Oltenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, se arată în atenționarea meteorologică.

Instabilitatea atmosferică se va extinde în aproape toată țara pe durata zilelor de 2 și 3 iulie, mai arată meteorologii.

Astfel, în sudul Banatului, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și Moldovei, local în Maramureș, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii, grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50 l/mp.

Miercuri, 3 iulie, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, mai ales în centrul și estul țării.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole