DSVSA Covasna, amenzi de aproape 150.000 de lei în primele 3 luni ale anului

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna a aplicat, în primele trei luni ale acestui an, 20 de avertismente și 23 de amenzi în valoare totală de 149.300 lei, în urma unor controale derulate în unitățile cu profil alimentar de pe raza județului.

Directorul instituției, dr. Örsi Csaba, a transmis că principalele nereguli constatate în urma celor peste 500 de controale au fost: manipularea, depozitarea, ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, dificultăți în demonstrarea trasabilității produselor finite, deficiențe privind întreținerea spațiilor de producție, funcționarea în spații neaprobate sanitar veterinar, lipsa carnetelor de sănătate în cazul personalului, programe de autocontrol incomplete și/sau neimplementate, respectiv lipsa monitorizării temperaturii de păstrare a produselor alimentare.  

„În primele 3 luni, în domeniul siguranței alimentelor au fost efectuate în total 525 controale (117 la magazine alimentare, 61 la restaurante, 59 la supermarket/hipermarket, 57 la carmangerii, 43 la depozite alimentare, 26 la măcelării, 26 la piețe agroalimentare, 25 la unități procesare lapte, 24 la unități procesare carne, 19 la unități de catering, 15 la centre de prelucrare lapte, 11 la cantine, etc.), fiind aplicate 20 de avertismente și 23 de amenzi contravenționale în valoare totală de 149.300 lei”, a transmis dr. Örsi Csaba.

Inspectorii DSVSA Covasna au intensificat controalele în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale, pentru protejarea populației şi prevenirea toxiinfecțiilor alimentare. Până în data de 3 mai,  vor fi verificările toate pieţele agroalimentare din județ, abatoarele şi centrele de sacrificare, unităţile de tranşare a cărnii, procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală și nonanimală, dar şi în carmangerii, măcelării, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, magazine alimentare, hiper și supermarketuri.  

De asemenea, zilnic, în diferite puncte rutiere, echipaje ale Poliţiei şi inspectorii DSVSA vor verifica toate transporturile de animale vii şi de produse alimentare.

(Ioana Ardeleanu)

Share

The post DSVSA Covasna, amenzi de aproape 150.000 de lei în primele 3 luni ale anului appeared first on We Radio Sfântu Gheorghe.

Sursa: weradio.ro – vezi articolul

Alte articole