Dragnea critică marile lanțuri de magazine : Noi mâncăm otravă. De ce producătorii români nu au dreptul ca produsele lor se se găsească în galantare?

Dragnea critică marile lanțuri de magazine : Noi mâncăm otravă. De ce producătorii români nu au dreptul ca produsele lor se se găsească în galantare?

Liviu Dragnea critică marile lanțuri de magazine alimentare, precizând că importa produse, însă nu acceptă marfa producătorilor locali, care este mai ieftină.

„Câte produse alimentare mai pleacă din Ilfov în București? De ce producătorii români nu au dreptul ca produsele lor se se găsească în galantare? Noi de ce nu avem dreptul să mâncăm produse românești? Nu avem dreptul, nu? În schimb avem dreptul și obligația să mâncăm mere, pere, prune, roșii pline de otravă. Să o spunem deschis, e otravă. Toate chimicalele înseamnă otravă. Numai eu știu în Ilfov câteva localități unde fac roșii aproape la fel de bune ca în Teleorman. Au șansa să ajungă la marile lanțuri? Nicio șansă. (..) Sunt antieuropean când spun lucrurile astea? (…) Ce concurență când la supermarket n-am nicio șansă să intru cu produsele mele. Dacă o sticlă de suc fabricată în România costă un leu și eu am supermarket și nu o cumpăr cu un leu, ci din altă parte cu 2 lei, păi dacă ai cumpăra de aici cu un leu, ți-ar rămâne un leu jumate și mie taxele. De ce nu faci așa…ca profitul să meargă în altă parte”, a declarat Liviu Dragnea, la Snagov, potrivit Mediafax.

Dragnea a cerut Guvernului să ia în considerare răscumperea de acțiuni la unele companii.

„Rog guvernul să înceapă discuții de exemplu cu Fondul Proprietatea că poate statul vrea să răscumpere acțiuni pe care fondul le are la unele companii în România. Poate sunt interesați să vândă. Poate se analizează și cum au fost divizate anumite companii. La calea ferată a fost bine sau rău că a fost divizată? O să sară toți în frunte cu Băsescu că a fost bine. A fost bine pe naiba, că s-a ales praful de cele trei companii”, a declarat Liviu Dragnea.

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole