Doua zile de alegeri pentru BRAILENII din DIASPORA / Lista sectiilor unde pot vota pentru alegerile parlamentare din 5-6 decembrie 2020

Numarul sectiilor de votare din strainatate la alegerile parlamentare din acest an a crescut fata de alegerile din 2016, a anuntat Ministrul de Externe. Anul acesta vor fi 748 de sectii de votare in dispora, cu 331 mai multe decat acum patru ani, cand au fost organizate 417. De asemenea, votul la alegerile parlamentare se va desfasura in strainatate pe parcursul a doua zile, in 5 si 6 decembrie.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis catre Autoritatea Electorala Permanenta, la 16 noiembrie, propuneri pentru organizarea a 748 de sectii de votare in strainatate. Astazi, AEP a emis hotararea de aprobare a acestei propuneri. “Este foarte important de subliniat ca alegerile au loc in doua zile, sambata si duminica, 5 si 6 decembrie, este pentru prima oara cand alegerile parlamentare in strainatate se deruleaza pe parcursul a doua zile. (…) Vreau sa subliniez ca propunerea de organizare a celor 748 de sectii de votare in strainatate este rezultatul consultarii de catre misiunile diplomatice si consulare a reprezentantilor comunitatilor de cetateni romani in afara tarii, iar in ce priveste numarul de sectii vreau sa remarc faptul ca, fata de alegerile parlamentare anterioare, din 2016, cand au fost organizate 417 sectii, anul acesta am propus organizarea a 331 de sectii in plus”

Vezi AICI lista sectiilor de votare din intreaga lume pentru alegerile parlamentare din 5 – 6 decembrie 2020.

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole