Dorel Șteomlega nu s-a împăcat cu gândul că a fost demis de la conducerea APM Olt. De aproape un an se luptă în instanță să-și recâștige postul

Supărat că a fost dat jos din funcția de director al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Olt, Dorel Șteomlega se luptă ca un „leu” în instanța de judecată cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

În primă fază, el a cerut Tribunalului Olt suspendarea actului administrativ prin care a fost demis, dar instanța de judecată i-a respins cererea.

Într-un alt dosar, Șteomlega solicită instanței anularea respectivului document. Cel mai recent termen a fost pe data de 4 iunie, când instanța a amânat pronunțarea pentru data de 19 iunie, termen până la care părțile trebuie să depună concluzii scrise.

Anul acesta, fostul director executiv al APM Olt a mai depus două cereri cu același obiect la Tribunalul Olt, una tot împotriva Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, alta âmpotriva aceleiași instituții, dar și împotriva celui care i-a luat locul, Gheorghe Neacșa.

Dorel Șteomlega a fost revocat din funcție de director al APM Olt în luna iulie a anului trecut, el fiind trecut pe postul de șef Serviciu Laborator în cadrul aceleiași instituții.

Șefia APM Olt a fost preluată de Gheorghe Neacșa, care ocupa funcția de comisar-șef al Gărzii de Mediu Olt.

Dorel Șteomlega provine din grupul lui Darius Vâlcov, fiind membru activ al fostul PDL și primit în PSD o dată cu fostul primar al Slatinei. De atunci, el s-a aflat fără întrerupere la conducerea APM Olt, până anul trecut.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole