Doliu în Biserică Ortodoxă Română! Un apreciat preot din Botoșani s-a stins din viață

Preotul Dumitru Budeanu, care a slujit la Parohia Vârfu Câmpului, a plecat la cele veșnice în cursul serii de vineri. Preotul era internat în spital și medicii au încercat să îl țină în viață, însă acesta a pierdut lupta.

Părintele era licențiat al Institutului Teologic cu grad universitar în București. Din anul 1982 și până în noiembrie 1998 a fost preot la Parohia Ionășeni, slujitor la Bisericile Sfântul Gheorghe din Ionășeni, Sfântul Nicolae – Bogza și Biserica Bohoghina. Din 1998 și până în prezent a fost preot al Parohiei Vârfu Câmpului.

Pentru realizările sale a ajuns în scurt timp să câştige inimile tuturor. A reuşit să refacă din temelii Bisericile din Bohoghina-Bucecea, Biserica Sfântul Nicolae din Bogza, să execute reparaţii capitale la Biserica Sfântul Dumitru din Vârful Câmpului, să construiască în satele Bogza, Vârful Câmpului, Maghera, case praznicale.

The post Doliu în Biserică Ortodoxă Română! Un apreciat preot din Botoșani s-a stins din viață appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole