Doi ucraineni cu acte false care să ateste că au copii au încercat să intre în România prin PTF Porubne-Siret și Crasna-Vicovu de Sus

Polițiștii de frontieră din Cernăuți au oprit două tentative de trecere ilegală a frontierei folosind acte false și au refuzat mită, anunță serviciul de vest al Poliției de Frontieră a Ucrainei.

Potrivit sursei citate, noaptea trecută, la PTF Porubne-Siret polițiștii de frontieră au reținut un bărbat de 37 de ani din regiunea Harkov. În timpul controlului pașapoartelor, bărbatul a arătat că este tatăl multor copii, furnizând trei certificate de naștere, dar după verificarea documentelor polițiștii de frontieră au constatat că unul dintre certificatele de naștere este fals. Bărbatul a mărturisit că a achiziționat ilegal documentul online și a oferit 500 de dolari polițiștilor de frontieră pentru a fi lăsat să iasă din țară, dar banii au fost refuzați de aceștia.

Sursa citată menționează că un alt „tătic al multor copii” a fost găsit de polițiștii de frontieră la PTF Crasna-Vicovu de Sus, respectiv un bărbat de 42 de ani care a recunoscut că a „cumpărat” un fiu de 3 ani și a falsificat un certificat de naștere pentru a călători în străinătate.

În ambele cazuri a fost sesizată Poliția Națională care face cercetări penale pentru falsificare de documente, iar în cazul primului și pentru oferirea de mită unui funcționar.

The post Doi ucraineni cu acte false care să ateste că au copii au încercat să intre în România prin PTF Porubne-Siret și Crasna-Vicovu de Sus appeared first on NewsBucovina.

Sursa: NewsBucovina.ro – vezi articolul

Alte articole