Doi tineri suceveni, “cazați” la Penitenciarul Botoșani pentru aceeași infracțiune

Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești a pus în executare, sâmbătă, un mandat de executare a pedepsei închisorii emis pe numele unui tânăr din comuna Putna, condamnat la 1 an de închisoare pentru conducere fără permis. Florinel-Nicolae Burlică, în vârstă de 29 de ani, a fost identificat și reținut, fiind constituită o escortă care l-a condus la Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.

Atrage atenția că este al doilea caz recent de tânăr din Putna, condamnat la închisoare cu executare pentru infracțiuni la regimul rutier.

Recent, la final de august, un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Putna, a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți la o pedeapsă de 2 ani și 2 luni de închisoare, pentru conducere fără permis, magistrații menținând totodată și măsura de arest preventiv a inculpatului.

Gheorghe Nicușor Tapîrdău este genul de tânăr care a întins prea mult coarda în ceea ce privește inconștiența în trafic, iar până la urmă va plăti scump pentru asta. Tânărul a avut trei dosare penale pentru conducere fără permis, fiind condamnat o dată cu suspendare, și a continuat să conducă fără permis și când se afla sub control judiciar.
Tânărul și-a pus ”capac” situației juridice pe 15 iunie. În acea zi, un echipaj de la Secția Rurală Gălănești, care acționa pe drumul județean din Bilca, a efectuat semnal regulamentar de oprire unei mașini care circula pe direcția dinspre Frătăuți spre Vicovu de Sus. Șoferul a mărit brusc viteza de deplasare, polițiștii plecând în urmărire cu semnale acustice și luminoase. După aproximativ 3 km, conducătorul auto a pierdut controlul autoturismului și a intrat într-un lan cu grâu. Din autoturism au ieșit doi tineri care au fugit în vegetația din apropiere, unde au fost prinși și imobilizați. În scurt timp polițiștii au aflat cu cine au de a face: Gheorghe Nicușor Tapîrdău, în vârstă de 24 de ani, din Putna, care nu are permis de conducere și care, pe 18 mai a.c., mai fusese prins după o urmărire în trafic, atunci fiind și beat la volan. El se afla sub măsura controlului judiciar, cu interdicție de a mai conduce autoturisme și cu interdicție de a părăsi localitatea de domiciliu. Așadar, acesta a ignorat flagrant măsurile dispuse de un procuror, fapt care l-a adus până la urmă după gratii, potrivit https://m.monitorulsv.ro

The post Doi tineri suceveni, “cazați” la Penitenciarul Botoșani pentru aceeași infracțiune appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole