Documente. Deputatul PSD Dumitru Coarnă denunță în Parlament falsul concurs și plagiatul pentru ocuparea fincției de manager la Spitalul Oltenița…

Dumitru Coarnă – Motto

                                          ,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice.” 

 

”Acuzații de plagiat la ocuparea postului de manager al Spitalului Municipal Oltenița, județul Călărași. Restricționarea pacienților non-Covid la serviciile medicale și fraudă la bugetul spitalului – lucruri care îl recomandă pe noul manager!”

Deputatul PSD Dumitru Coarnă, prin declarația politică susținută în #Parlament în ziua de 9 iunie 2021, a semnalat o serie de nereguli legate de managementul Spitalului Municipal #Oltenița, din județul #Călărași, și a atras atenția cu privire la frauda în cuantum de 140.000 lei la bugetul spitalului, cauzată prin facturarea unei lucrări către o “firmă de casă” agreată de PNL Oltenița a unui sistem de securitate deja existent și funcțional, montat și donat în martie 2020 de o altă societate din municipiul Oltenița.
“În 19.04.2021 a fost organizat concursul de ocupare a funcției de manager al Spitalului Municipal Oltenița, în urma căruia domnul doctor Cocoșilă Claudiu a fost declarat admis. Raportat la maniera în care doctorul a înțeles să ocupe funcția de manager al acestui spital, contracandidatul său l-a acuzat de plagiat. Este evident că doctorul Cocoșilă Claudiu a plagiat proiectul de manager al celuilalt candidat și a câștigat în mod ilegal concursul. Ca să fie meniul complet, a formulat și o declarație în fals pe propria răspundere că a elaborat singur proiectul, cu toate că situația de fapt îl contrazice”, a declarat deputatul PSD.
Chiar dacă proiectele realizate și depuse de cei doi candidați pentru ocuparea funcției de manager se regăsesc pe site-ul Spitalului Municipal Oltenița, putând fi comparate și analizate cu ușurință, cei interesați nu vor să vadă adevărul! Proiectul contracandidatului a fost depus în plic sigilat, medicul Cocoșilă Claudiu având acces la el tocmai prin complicitatea membrilor comisiei de examen, frauda fiind evidentă. A fost formulată o contestație prin care s-a solicitat constatarea plagiatului, dar comisia a refuzat să analizeze și să constate #adevărul.
“Ce îl mai recomandă pe actualul manager, în afară de faptul că a obținut în mod ilegal funcția prin fraudarea concursului? De când a fost numit manager interimar (octombrie 2020), acesta a început un proces de represiune asupra contracandidatului său, singurul medic oftalmolog specialist din spital, încălcând-i constant drepturile conferite prin contractul de muncă și fișa postului”, a menționat Dumitru Coarnă.
Din declarațiile dr Smochină făcute redacției noastre rezultă că Pe site sunt afișate proiectele…Eu am depus în 6 apr și Cocosila în 8 apr. A copiat cu punct și virgula..si in prima parte și la capitolul Responsabilități. Capitolul menționat este pentru tema mea de proiect….si nu se potrivește la tema lui. Apoi, are 22 de pagini….nu trebuie sa depășească 20 Tema lui este nerealista și fara suport în condiții de pandemie si spital încă covid…. Nu amintește nimic de acreditare, este esențială! Si termina proiectul în 2 ani….vedeti graficul Gant….are mandat 3 sau 4 ani….A mai făcut și declarație pe propria răspundere ca și a facut proiectul! spune dr. Sanda Smochină
Deputatul Coarnă a fost sensibil datelor publicate de publicația noastră pe LINK  și a expus situația documentat în interpelarea sa…Astfel, “Din noiembrie 2020, managerul restricționează accesul pacienților la serviciile medicale oftalmologice, în condițiile în care #spitalul deține aparatură performantă de 150.000 de euro finanțată de la bugetul de stat. Această decizie produce consecințe deosebit de grave asupra stării de #sănătate a pacienților. Spitalul Oltenița derulează contracte cu CAS, are medici specialiști, deține aparatură finanțată de la bugetul de stat, are bloc operator reabilitat și adresabilitate pentru 100.000 de locuitori arondați. Noul manager încalcă constant #legea, afectând sănătatea pacienților !”, a susținut deputatul PSD.
În decembrie 2020, același manager hotărăște să închidă cabinetul de Oftalmologie din Ambulatoriu, iar în ianuarie 2021 a sistat și serviciile medicale din spitalizarea de zi în #Oftalmologie pe motiv că nu are infrastructură deși, în vara anului 2020, inspecția DSP nu a confirmat o astfel de neconformitate.
Prin decizia managerului s-a interzis astfel accesul pacienților la toate serviciile medicale oftalmologice în spitalul public, deși spitalul derulează contracte cu Casa de Asigurări și are structura aprobată de Ministerul Sănătății în această specialitate, iar conform Ordinului 434 /26.03.2021 Spitalul Municipal Oltenița trebuie să asigure circuite și servicii medicale pentru pacienții non-Covid.
“În decembrie 2020 și februarie 2021 au fost emise și achitate prin fraudă două facturi a câte 70.000 lei fiecare, cauzându-se un prejudiciu de 140.000 lei în bugetul spitalului. Prin acest mecanism, managerul a achitat contravaloarea unor sisteme de securitate existente și funcționale la data facturării, executate și donate anterior de către o altă societate din municipiul Oltenița”, a declarat deputatul Dumitru Coarnă, în finalul declarației sale politice.
Notă. Dr. Smochină a fost schimbată de la conducerea Spitalului Oltenița de celebrul ministru Tătaru după o discuție din parcarea spitalului de 5 minute. Tătaru s-a prevalat de situația generată de COVID pentru a schimba mulți manageri de spitale cu cine a vrut. Despre asta puteți citi cu documente pe LINK 
Conducerea interimară a Spitalului Oltenița / comisia ce a organizat examenul pentru noul manager a refuzat prezența presei în sală la concurs și adresarea întrebărilor celor examinați/ prezentarea desfășurării filmate de către presă a așa zisului concurs. Iată ce răspuns a primit redacția noastră 
Prezența noastră la susținerea publică a examenului nu a fost decât de ochii lumii, arătând că procedura nu poate fi transparentă publicului. Iată solicitarea noastră și ce întrebări doream să adresăm candidaților…
Răspunsul de pe adresa de e-mail a Spitalului Oltenița a sfidat regulile de susținere a concursului. Iată ce răspuns am primit…
Buna ziua! Va informam ca Spitalul Municipal Oltenita este spital SUPORT COVID. Prin urmare modalitatea de circulatie si stationare in cadrul acestei unitati este supusa unor reglemenari speciale datorita starii de alerta si situatiei pandemice . Avand in vedere suprafata salii de examinare in care se va desfasura concursul prin raportare la numarul persoanelor, inclusiv candidatii ce se vor afla in incinta , suntem in imposibilitatea de a aproba favorabil solicitarea dvs .

Post-ul Documente. Deputatul PSD Dumitru Coarnă denunță în Parlament falsul concurs și plagiatul pentru ocuparea fincției de manager la Spitalul Oltenița… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole