DJTADJCT Giurgiu: RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, între 11 și 19 iulie, 2024, în intervalul orar 10.00 – 20.00, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe întreaga rețea rutieră de drumuri de categorie județeană din județul Giurgiu!

Ca urmare a avertizărilor de caniculă, emise de Administrația Națională de Meteorologie, pentru județul Giurgiu, în data de 10 iulie, 2024 și prognozelor de temperaturi maxime pentru următoarele zile, din data de 11 iulie 2024 și până în data de 19 iulie 2024,  se impun RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, în intervalul orar 10.00 – 20.00, pentru autovehiculele  cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe întreaga rețea rutieră de drumuri de categorie județeană din județul Giurgiu.

Restricția este solicitată pentru protejarea în special a sectoarelor de drum județean, pentru prevenirea deformărilor majore, ireversibile,  care pot apărea ca efect al desfășurării traficului greu în condiții climatice de caniculă.

Solicitarea vine pe baza prevederilor art. 44, alin. 2 și 3 din OG nr. 43/1997, privind regimul drumurilor, cu modificările majore și actualizările ulterioare.

                      Fac excepție de la această restricție:

-Transporturile de persoane;

-Transporturile de animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală;

– Vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

– Transporturile funerare;

 – Transporturi poștale;

– Transporturi de echipamente de prim ajutor;

– Transporturi pentru distribuirea de carburanți;

– Transporturi de mărfuri cu temperatura controlată;

– Transporturi pentru tractări vehicule avariate;

–  Transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

– Transporturi de vehicule specializate destinate, prin construcție, salubrizării;

– Transporturi apă îmbuteliată;

– Transporturi produse provenite din exploatări agricole, la recoltare din câmp;

– Transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

De asemenea pe perioada restricțiilor vor fi exceptate utilajele proprii ale DJTADJCT Giurgiu, cât și utilajele închiriate de la firmele cu care Consiliul județean Giurgiu are contracte de lucrări în derulare. 

 

                              Director:  Daniel Vasile Cârpușor

 

Articolul DJTADJCT Giurgiu: RESTRICȚII de CIRCULAȚIE, între 11 și 19 iulie, 2024, în intervalul orar 10.00 – 20.00, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe întreaga rețea rutieră de drumuri de categorie județeană din județul Giurgiu! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole