Directorul școlii din Lunca a rămas fără funcție la două zile de la numirea sa. La bază ar sta o decizie cu iz politic

Directorul Școlii Gimnaziale Nr.1 din comuna Lunca, județul Botoșani, a rămas fără funcție după ce două treimi din  membrii Consiliului de Administrație și-au dat acordul prin vot. Laurențiu-Vasile Bejan fusese numit în funcție printr-o decizie a Inspectoratului Școlar Botoșani în urmă cu câteva zile. Potrivit celor decalarate de primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, în calitate și de membru în Consiliul de Administrație al școlii menționate, învățătorul Bejan Laurențiu-Vasile a fost eliberat din funcție de director al școlii, „cu votul a 2/3 din membrii C.A. (conform legii nr.1/ 2011 – Legea Educației naționale, articolul 258 alineat 5 și articolul 20, alineat 8 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de ı̂nvățământ preuniversitar, din 31.08.2020”.

Nici n-a apucat bine directorul nou să se așeze la birou și a și fost nevoit să plece de pe funcție.

Motivele demiterii sunt: netransparență decizională, lipsa metodologiei ocupării posturilor vacante,  impunerea peste noapte a unei persoane înregimentate politic fără consultarea Consiliului de Administrație, Consiliului Profesoral și Autoritate Publică, impunerea unei persoane fără experiență managerială în plină perioadă de pandemie și stare de alertă.

The post Directorul școlii din Lunca a rămas fără funcție la două zile de la numirea sa. La bază ar sta o decizie cu iz politic appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole