Diferențe majore între femei și bărbați. De ce persoanele de sex feminin sunt mai nervoase și cum se tranșează conflictele

Femeile sunt mai predispuse la depresie și anxietate și în general, mai nervoase decât bărbații, arată datele mai multor studii de specialitate. Psihologii și sociologii au oferit și explicația.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE:Destinatii pentru toate gusturile si bugetele in toate colturile lumii

Profită acum: Vara în luna martie

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Persoanele de sex feminin sunt nervoase cel puțin zece zile într-un an, susțin specialiștii. Cauzele sunt multiple: neînțelegeri cu partenerul de viață, probleme de la locul de muncă, diete – lupta cu kilogramele în plus etc. Mai mult, potrivit unui sondaj de opinie, bărbații sunt de părere că femeile din viața lor sunt nervoase mult mai des. Psihologii susțin că starea de nervi ține până la opt ore pe săptămână.

Totuși, doar una din șapte femei a afirmat că o stare de spirit proastă durează mai mult în cazul persoanelor de sex feminin, față de starea de bine.

Cum reacționează bărbații? 68% dintre ei au recunoscut că preferă să se retragă în momentul în care partenerele lor au o stare mai proastă, în timp ce doar 15% au declarat că preferă să se confrunte cu subiectele tranșate, care au stârnit nemulțumire în cuplu.

Potrivit sondajului, femeile se plâng că nu petrec suficient timp cu ele însele, în timp ce bărbații se bazează destul de mult pe încurajările, pe susținerea partenerelor, pentru a trece cu brio peste situațiile neplăcute.

Doi din zece respondenți au afirmat că schimările dese ale stării de spirit le afectează negativ relația, iar 22% dintre femei susțin că mișcarea fizică ajută la depășirea stărilor depresive. Unele mai apelează la ciocolată, înghețată și dulciuri pentru a se calma, iar altele la shopping.

Un alt aspect care influențează enorm starea de spirit a celor două sexe are legătură cu reglajul hormonal, care determină atât caracteristicile fizice (n.r. – volumul masei musculare, de exemplu), precum și starea psihică.

La femei, hormonii au un impact mai puternic în privința stării sufletești.

„Trebuie să ne înconjurăm de oameni cu o stare de spirit pozitivă, care pot juca rolul unui antidot asupra noastră. Deseori, există soluții simple care ajută la ridicarea moralului, potrivit afirmațiilor a peste 50% dintre respondenți. De asemenea, o simplă baie caldă îi poate calma pe oameni și-i poate face să se simtă mai bine”, a punctat terapeutul.

25% dintre femeile care au răspuns la sondaj au declarat că partenerul este cauza stării emoționale negative, în dese situații.

Sursa: rtv.net

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole