Dieta Banting exclude cerealele, dar permite… grăsimile!

Termenul „banting” a ajuns aproape substantiv comun, devenind tratamentul standard pentru pierderea în greutate în marile şcoli medicale din Europa după 1864.

Apoi, grăsimile au devenit „inamicul public” al siluetei, dar doctorul David Noakes a readus dieta Banting în atenţia publicului.

Mai degrabă un stil de viaţă decât o un regim strict, dieta nu exclude grăsimile și consumul moderat de proteine, dar, în schimb, reduce cantitatea de carbohidraţi sub 50 g pe zi.

Adepţii regimului Banting nu sunt nevoiţi să calculeze calorii.

Alimentele premise sunt proteinele de origine animală – ouă, toate tipurile de carne, carne de pasăre de curte şi vânat, mezeluri naturale, fructe de mare, lapte şi lactate, brânză de vacă proaspătă, smântână, iaurt grecesc, brânzeturi tari și moi.

De asemenea, sunt prezente grăsimile sănătoase, procurate din avocado, unt, brânză neprocesată, ulei de cocos, untură, ulei de macadamia, maioneză, ulei de măsline.

Dintre nuci și semințe se pot consuma migdale, seminţe de in, nuci de macadamia, nuci pecan, seminţe de dovleac şi de floarea-soarelui.

Regimul Banting permite, de asemenea, îndulcitori naturali, toate legumele cu frunze verzi, orice alte legume cultivate deasupra solului.

Lista alimentelor care se consumă moderat include fructe, miere, morcovi și cartofi.

Alimentele considerate toxice și implicit eliminate din dieta Banting sunt produsele de patiserie, toate tipurile de făină din boabe, pâinea, cerealele.

Foto burst shopify Brodie Vissers

The post Dieta Banting exclude cerealele, dar permite… grăsimile! first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole