Deputatul PNL Maramureș, Bota Călin susțin proiectul ”România Educată”!

Adoptarea de către Guvern a memorandumului privind implementarea proiectului ”România Educată” şi aprobarea priorităților în reforma sistemului național de Educație sunt esențiale pentru viitorul sistemului educațional.
Proiectul ,,România Educată,, beneficiază de 3,6 miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență și vizează soluții concrete pentru atingerea unor obiective importante, precum scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, reducerea analfabetismului funcțional, competențe digitale de bază și creșterea numărului de absolvenți de studii superioare.
După adoptarea memorandumului în Guvern, urmează constituirea unui grup interministerial prezidat de premier ( 1 august 2021), adoptarea unei Hotărâri de Guvern cu termene de acțiune (1 septembrie 2021), elaborarea pachetului legislativ până la 1 octombrie 2021, consultări cu partenerii sociali (octombrie-noiembrie) și ulterior adoptarea pachetului legislativ în Parlament.
Îmi doresc să existe o susținere largă a acestui proiect, dincolo de diferențele ideologice, pentru că avem nevoie de reforme și de o Românie educată, capabilă să facă față provocărilor viitorului.
Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole