Deputatul, Cristina Elena DINU, de ziua Mondială a Diabetului: ”Este o zi specială, căci Diabetul zaharat nu este doar o afecțiune, ci o realitate a vieților noastre, iar împreună suntem parte din soluție!”

În fiecare an, pe 14 noiembrie, marcăm Ziua Mondială a Diabetului. Trebuie menționat că în toată lumea există o tendință de creștere a numărului de cazuri de diabet zaharat, iar situația din țara noastră nu face excepție. În ultimii ani, numărul de persoane diagnosticate a crescut alarmant.

”Este o zi specială, dedicată aducerii în prim-plan a unei lupte cu care se confruntă atât de mulți dintre noi. Diabetul zaharat nu este doar o afecțiune, ci o realitate a vieților noastre, iar împreună suntem parte din soluție”scrie Deputatul PSD, dr. Elena Cristina DINU pe pagina sa de facebook.

Dr. Elena Dinu mai menționează că această zi le-a oferit prilejul celor din  Organizația de Femei Social Democrate şi din Organizația de Tineret a PSD Giurgiu ca să  lanseze tuturor giurgiuvenilor invitația de a face un prim pas pentru depistarea precoce a acestei boli, testându-și gratuit glicemia!

Reprezentanții celor două organizații au amenajat puncte de lucru pentru întâlnirea cu cetățenii, fiind prezenţi în trei zone din municipiul Giurgiu: în Piaţa Centrală, în Cartierul Policlinică şi în Cartierul Tineretului, între orele 10.00 şi 12.00.

Trebuie adăugat faptul că și la noi, cifrele sunt în creștere fiind influențate de mai mulți factori:  predispoziția genetică și mai ales stilul de viață, cum ar fi sedentarismul, alimentația nesănătoasă, fumatul, consumul de alcool sau tulburările de somn.

Dincolo de responsabilitatea fiecărui individ de a face alegeri sănătoase, diabetul este o problemă de sănătate publică. Reducerea prevalenței presupune un proces de lungă durată care necesită colaborare între toți actorii implicați din comunitatea de diabet pentru a identifica cele mai bune soluții pentru reducerea poverii diabetului zaharat.

(Jurnal)

Articolul Deputatul, Cristina Elena DINU, de ziua Mondială a Diabetului: ”Este o zi specială, căci Diabetul zaharat nu este doar o afecțiune, ci o realitate a vieților noastre, iar împreună suntem parte din soluție!” apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole