Deputatul Brian Cristian: principiul integrității trebuie respectat de către toți participanții, nu doar de către sportivi!

Proiectul inițiat de către deputatul de Maramureș, Brian Cristian a trecut de Consiliul Legislativ. Reprezentanții federațiilor sportive naționale vor fi obligați să-și publice declarația de avere și cea de interese.

„În iunie am depus o inițiativă legislativă care obligă președinții, vicepreședinții, secretarii și trezorierii federațiilor sportive naționale să depună declarațiile de avere și de interese, asemenea conducătorilor instituțiilor publice.Consiliul Legislativ a avizat favorabil proiectul, iar acuma suntem cu un pas mai aproape ca această propunere legislativă să devină  realitate. Am mai spus-o și o voi spune ori de câte ori este nevoie , integritatea persoanelor care conduc sportul românesc la nivelul federațiilor sportive naționale este esențială pentru a atinge performanțele pe care le-am avut altădată.Este un element critic dacă ne dorim un sport curat, iar principiul integrității trebuie respectat de către toți participanții, nu doar de către sportivi.”, a transmis, deputatul Brian Cristian

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole