Demisia ministrului Costache în plină criză COVID-19 este un gest incalificabil!

Deputatul Corneliu Ştrefan, preşedintele PSD Dâmboviţa, l-a criticat dur pe ministrul Sănătăţii, Victor Costache, care, în plină pandemie de coronavirus, când ţara se află în stare de urgenţă, şi-a dat demisia. Gestul este catalogat de tânărul demnitar a fi incalificabil, de laşitate şi iresponsabilitate. Un general care îşi părăseşte armata pe câmpul de bătalie!

„Șobolani sunt primi care părăsesc o corabie ce se scufundă! Deși comparația este dură, alt termen care poate descrie demisia ministrului Sănătății, Victor Costache, nu există. Să ceri medicilor și oamenilor să fie responsabili, iar tu să demisionezi este incalificabil. Să ieși în fața românilor și să le promiți că vor fi testați pentru depistarea COVID-19, doar ca liberalii tăi să primescă pe mână peste 30 de milioane de euro prin licitații atribuite, este un gest criminal.

Sute de medici, asistente și politiști s-au îmbolnăvit pentru că Ministerul Sănătății, respectiv Victor Costache, nu le-a dat echipament de protecție ține de domeniul penalului. Iohannis, Orban, Câțu și Costache vor rămâne în istoria acestei țări ca personaje ce au arătat adevărata față a liberalismului: se gândesc la banii care trebuie să intre în buzunarul privaților, fără să-i intereseze oamenii simpli și grijile lor”, a precizat Corneliu Ştefan.

Tânărul politician social-democrat nu are o părere bună nici despre reprezentanţii Guvernului Ludovic Orban în Dâmboviţa, despre prefectul Aurelian Popa, care comunică defectos cu cetăţenii despre problematica coronavirusului în Dâmboviţa.

„Este inadmisibil ca un prefect sau un Comitet pentru Situaţii de Urgenţă din care fac parte şi alte persoane, să nu iasă până în ziua de azi cu un comunicat public despre situaţia de la Corbii Mari sau despre ceea ce se întâmplă în oraşul Pucioasa. Nu au ieşit public să ne spună ce se întmplă în judeţul Dâmboviţa! Comunicarea este primordială în aceste zile, în aceste clipe de disperare şi panică”, a declarat Corneliu Ştefan.

Liderul PSD Dâmboviţa nu a exclus posibilitatea solicitării demiterii prefectului judeţului Dâmboviţa, dar, deocamdată, a spus, deputatul, evită eventualele conflicte politice. Dar, dacă situaţia va continua în acelaşi ritm, lent, lipsit de implicare şi transparenţă, vor hotărî la nivelul organizaţiei măsurile care se impun.

Sursa: Incomod-Media.ro – vezi articolul

Alte articole