Debut ratat pentru nationala Romaniei

Debut ratat pentru nationala Romaniei

Nationala de baschet U18 a Romaniei a ratat debutul la Campionatul European U18 Masculin Divizia B tocmai de Ziua Imnului National. Romania a fost invinsa de Slovacia in ziua de deschidere a competitiei gazduita de trei localitati: Ploiesti, Blejoi si Bucov. Rezultatul final a fost de 64-68 dupa un joc in care tricolorii nu au fost “in mana” ratand foarte mult, in aparare au stat departe de adversar, dar au fost lipsiti si de sansa.

De partea cealalta, slovacii au dat cosuri de la distanta din orice pozitie, au avut mai mult noroc la aruncari, dar au fost si mai atenti in aparare. Dupa pauza, baschetbalistii Romaniei au revenit in joc si chiar le-au dat sperante fanilor ca pot castiga. Din pacate, la noi s-a ratat lejer pe cand la slovaci, Rancik a dat ,,doua de trei” cu care a amutit asistenta din Sala ,,Olimpia”.

Pentru Romania s-au remarcat: Dragoș Lungu 16 puncte, 4 recuperari, Tudor Șomăcescu 15 puncte, iar David Lăpuște a reusit 12 puncte si 5 pase decisive. De cealaltă parte, Timotej Malovec a reușit 18 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, Sebastian Rancik, 17 puncte 17 puncte, iar Peter Kovacik a reusit 13 puncte. Sambata, 30 iulie, de la ora 18:00, tot la Olimpia, România infrunta Ungaria!

Sursa: ph-online.ro – vezi articolul

Alte articole