De la FAN la TAROM. Ce schimbare a făcut unul din fondatorii binecunoscutului serviciu de curierat?

Felix Pătrășcanu, co-fondatorul Fan Curier, a fost numit administrator provizoriu în Consiliul de Administrație al TAROM, potrivit unei hotărâri AGOA care a avut loc pe 3 septembrie.

Mandatul lui Felix-Lucrețiu Pătrășcanu în cadrul Consiliului de Administrație al TAROM va începe pe 10 septembrie și va fi valabil pentru o perioadă de patru luni, cu posibilitate de prelungire până la șase lumi. Co-fondatorul Fan Curier îl înlocuiește pe Ursu Mihăiță, al cărui mandat încetează pe 9 septembrie.

„Romanian Business Leaders și-a exprimat public disponibilitatea de a ajuta la redresarea unor companii de stat, în măsura în care primește astfel de solicitări. Pentru că unii dintre colegii mei din boardul RBL s-au implicat, le-am urmat exemplul și am acceptat să devin membru în Consiliului de Administrație al TAROM și să ofer din expertiza mea de peste 20 de ani ca manager la o companie privată. Este prima astfel de participare la un proiect care implică o companie de stat și mă bucur că am întâlnit în Consiliul de la TAROM o echipă de oameni interesați și interesanți, cu care îmi place să lucrez.  Ne propunem ca, în urma radiografiei business-ului, împreună cu membrii Consiliului de Administrație, să găsim soluții de redresare și așezare a business-ului TAROM pe o direcție ascendentă de business sustenabil„, a declarat Felix Pătrășcanu.

Afacerile Fan Curier au trecut depragul de 1 miliard de lei în 2020, în creștere cu peste 27% față de anul anterior, ca urmare a creșterii activității generate de pandemie.

Au fost prelungite și mandatele lui Cristian Nicolae Secoșan, până la 16 ianuarie 2022, și cel al lui George Florin Rotaru, până pe 19 ianuarie 2022.

Remunerația administratorilor provizorii va fi la nivelul de 12.500 de lei brut, „numai dacă cuantumul acesteia nu depășește de două ori media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată”, se mai arată în hotărârea AGOA.

Compania națională TAROM a înregistrat în prima jumătate din acest an o cifră de afaceri netă de 232 de milioane de lei, în ușoară creștere față de rezultatul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, arată datele publicate de operatorul aerian. Pierderea pentru primul semestru a fost de 176 de milioane de lei.

sursa

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole