De astăzi, alcoolul și țigările, mai scumpe! Că așa a pohtit PSD!

De astăzi, 1 august se vor majora accizele pentru tutun şi alcool, iar când vorbim de tutun aici voi fi incluse toate tipurile de produse, de la pachete de ţigări până la lichidul ţigărilor electronice. O altă modificare va fi în domeniul jocurilor de noroc, unde va fi perceput un impozit mai mare, între 3 şi 40%, în funcţie de câştiguri.

Modificări sunt aduse şi în domeniul salariilor din construcţii, agricultură şi industrie alimentară, acolo unde plafonul anumitor scutiri scade de la 30.000 de lei la 10.000 de lei pe lună.

Cele mai importante modificări vor intra în vigoare de la 1 ianuarie, una dintre ele fiind creşterea TVA de la 5 la 9% pentru HoReCa. Microîntreprinderile sunt vizate şi ele, astfel că plafonul pentru impozitarea cu 16% scade de la 1 milion la 500.000 de lei. Tot de la 1 ianuarie va creşte TVA-ul pentru băuturile cu mult zahăr sau pentru berea fără alcool, de la 9 la 19%. O altă majorare a TVA, de la 5 la 19%, va fi pentru locuinţele mai mari de 120 de metri pătraţi sau de peste 120.000 de euro.

Practic, noul Cod Fiscal este o invitaţie la evaziune
Inițiativa aparține exclusiv PSD. Și nu va da nici un fel de rezultat. Pentru că în mod evident, încasările la bugetul de stat vor scădea progresiv, concomitent cu creșterea nivelului de infracțiuni financiare.

Astfel de năzdrăvănii, aduse în viața publică de unii politicieni ce n-au habar de rotițele economiei micro și macro duc inevitabil întotdeauna spre falimentări, insolvențe, pierderi de locuri de muncă, închideri de societăți etc.

Că s-a săturat Ciolacu, după cum a spus, de un cod fiscal de ev mediu, pare o chestie desprinsă dintr-o carte de povești nemuritoare din literatura pakistaneză. În mod real, Ciolacu, un afon notoriu în ale economiei, va realiza până să vină vremea ghioceilor că măsurile luate sunt proaste. Spre foarte proaste! Nici măcar greșite…

Creşterea impozitului pe dividende de la 5 la 8% şi taxarea contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie, alte două inepții ale PSD ce vor încuraja evident munca „la negru”.

Într-un an greu, de recesiune, cum va fi 2023, să crești taxele din pix fără să evaluezi impactul, să crești birocrația în relația cu ANAF, să nu ții cont de avertismentele celor care lucrează în business, înseamnă că focusul tău este exclusiv de a aduce bani la buget. Nu te interesează efectele negative, nu te interesează câte victime faci în mediul de business, nu contează decât banii pentru că, din păcate, pentru Guvern, în loc să facă reforme, să taie din cheltuielile uriașe ale statului, e mai ușor să strângă șurubul fiscal.

Într-o guvernare habotnică stânga-dreapta, adică PSD+PNL=LOVE, să arunci ministerul finanțelor în zona socialiștilor e curat masochism. Pentru că nu e nici un secret, marea majoritate a socialiștilor au fost în viața lor certați cu școala…

Si ne aducem aminte de Orlando „Discotecă” Teodorovici, fătuca de-a pus-o Ponta ministru la finanțe iar ea ca primă măsură s-a gândit c-ar fi bine să impoziteze usturoiul, parcă Ioana Petrescu, Darius Vâlcov „prietenul cimitirelor” și tot felul de scăpătați ce-și spuneau într-un mod vulgar, finanțiști.”

The post De astăzi, alcoolul și țigările, mai scumpe! Că așa a pohtit PSD! first appeared on Ziar independent din Galați.

Sursa: ExpressDeDunare.ro – vezi articolul

Alte articole