David Popovici, mandria Romaniei! Este campion mondial la inot

David Popovici, in varsta de 17 ani, a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație din Budapesta. Înotătorul român a câștigat două medalii de aur, la proba de 200 de metri liber și la proba de 100 de metri liber.

In aceasta seara, David Popovici a concurat în finala probei de 100 de metri liber, iar înotătorul român a câștigat cursa. Popovici a întors al doilea după 50 de metri, dar a forțat în ultimii metri și a câștigat. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.

David Popovici s-a aflat la prima participare la un campionat mondial de seniori în bazin olimpic. ”Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă.
Vă iubesc pe toți și mulțumesc pentru că v-ați uitat la cursă!”, a declarat David Popovici imediat după cursă, citat de g4media.ro.

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a transmis un mesaj privind evoluția lui David. „David a intrat la start cu dezinvoltura pe care a afișat-o în fiecare cursă de la Budapesta, una care vine din pregătirea constantă și talent. A avut o primă lungime de bazin bună, a întors al doilea iar finalul a fost din nou spectaculos. David a atins primul plăcuța și a oprit cronometrul la 47.58. David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial”, au transmis reprezentanții Comitetului.

Articolul David Popovici, mandria Romaniei! Este campion mondial la inot apare prima dată în InfoBraila.

Sursa: InfoBraila.ro – vezi articolul

Alte articole