Darius Vâlcov, dosarul tablourilor: ANAF nu a reuși să recupereze nimic din prejudiciul de 1,25 de milioane de euro

ANAF nu a recuperat niciun leu din prejudiciul de 6,2 milioane de lei (1,25 milioane de euro) din dosarul tablourilor al lui Darius Vâlcov, fost primar PDL în Slatina, ex-ministru PSD de Finanțe, consilier al fostului premier PSD Viorica Dăncilă și apropiat al fostului lider PSD Liviu Dragnea, potrivit unui răspuns oficial al ANAF la solicitarea G4Media.ro.

La un an de la condamnarea definitivă a lui Darius Vâlcov, ANAF nu a recuperat niciun leu din prejudiciu. Fiscul susține că este în căutarea unui expert autorizat pentru evaluarea celor 172 de opere de artă confiscate de DNA de la Darius Vâlcov, după ce le-a găsit la percheziții, ascunse pe sub paturi sau chiar și în pereți.

Vâlcov a fost condamnat în acest dosar la 6 ani de detenție, în mai anul trecut, iar acum se află în penitenciar după ce, anterior, a fugit în Italia și a fost extrădat. După un an de la condamnare, nu a fost recuperat niciun leu din prejudiciu.

ANAF susține că este în căutarea unui expert autorizat pentru evaluarea celor 172 de opere de artă confiscate de DNA de la Darius Vâlcov, după ce le-a găsit la percheziții, ascunse pe sub paturi sau chiar și în pereți. Fostul ministru de finanţe intenţiona să îşi deschidă o galerie într-o clădire de pe strada Stockholm din centrul Capitalei, conform DNA.

În schimb, ANAF a recuperat aproape 2 milioane de lei din suma totală de 4,3 milioane de lei dintr-un alt dosar de corupție în care Vâlcov a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 6 luni de detenție pentru corupție, dar în cele din urmă a scăpat prin prescripție ca urmare a deciziilor CCR și ÎCCJ, mai arată sursa citată.

Sursa: olt-alert.ro – vezi articolul

Alte articole