Cuza Vodă/ primar Popa Adrian: De luni 11 ianuarie începem lucrările de reabilitare a dispensarului

Vizita noastră la Primăria Cuza Vodă a descoperit același primar preocupat de dezvoltarea localității: ing. Popa Adrian. În cadrul ședinței operative a primăriei nu aveai cum să nu remarci dorința de a lăsa în urma unui mandat de primar lucruri bune. Popa Adrian: Avem un excedent bugetar de 8,9 mil. oei rămas din 2019 pe care trebuie să îl folosim eficient. Nu vreau ca banii să fie risipiți pe lucrări inutile. De aceea am identificat folosirea a 5,5 mil. lei pentru realizarea de trotuare pe  relația Canton și ieșire către Floroaica. Alți 3 miliarde lei îi vom folosi pentru a reabilita și moderniza clădirea degradată a dispensarului uman și farmaciei. Este vorba de o clădire ce necesită înlocuirea acoperișului, tencuieli noi, o subzidire dar și lucrări interioare, spune Popa Adrian arătând clădirea cu acoperișul ruginit prin care apa curge în încăperi către pereții de pe care tencuiala a căzut, ori este plină de igrasie.

Vreau să realizăm un dispensar modern cu toate utilitățile pentru cetățeni cu o farmacie bine aprovizionată. Medici pentru mine înseamnă oameni disponibili care trebuie să aibă sprijinul primăriei oricând, mai înseamnă un cabinet stomatologic, săli de așteptare și tratament pentru cetățeni. Și pentru că vorbim de sănătatea cetățenilor, obiectiv principal al mandatului meu trebuie să arăt aportul pe care ni-l vom aduce la valoarea unor proiecte. Pe viitor vom face recepția lucrărilor de canalizare în Călărașii vechi și Ceacu. Am realizat o Stație nouă de tratare și epurare a apei, dotată cu toate automatizările necesare… spune primarul Popa Adrian.

Preocupările noastre pentru sănătate le-am canalizat și pentru terminarea lucrărilor la grădiniță, realizate până în prezent în proporție de cca. 90%. Acum lucrăm la Studiul de fezabilitate pentru Școala generală de la Ceacu. Este vorba de un proiect realizat prin accesarea fondurilor de mediu. Administrație înseamnă pentru noi o permanentă grijă pentru salubrizarea localității, asigurarea condițiilor necesare reluării învățământului în școli. Administrație înseamnă să fim zilnic pe teren pentru a identifica problemele comunității dar și o permanentă consultare cu cetățenii – a încheiat Popa Adrian primarul com. Cuza Vodă.

Post-ul Cuza Vodă/ primar Popa Adrian: De luni 11 ianuarie începem lucrările de reabilitare a dispensarului apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole