Cupidon găsit ascuns în capodopera pictorului Vermeer din secolul al XVII-lea (Video)

După trei ani de muncă minuțioasă, un strat suplimentar de vopsea care a ascuns o imagine a lui Cupidon pe un tablou celebru al artistului olandez Johannes Vermeer a fost complet îndepărtat.

Abia acum capodopera lui Vermeer din secolul al XVII-lea „Fata care citește o scrisoare la o fereastră deschisă” poate fi văzută în cele din urmă în forma sa complet restaurată, incluzând acum o caracteristică importantă, care ajută la explicarea adevăratului sens al acestei picturi anterior enigmatice.

Cupidonul ascuns a fost descoperit inițial în 1979, când compoziția lui Vermeer a fost analizată cu raze X la Gemäldegalerie Alte Meister (Old Masters Picture Gallery) din Dresda, Germania.

Această constatare a fost confirmată în 2009, când reflectografia în infraroșu a oferit oficialilor muzeului o privire și mai clară asupra imaginii ascunse, care, atunci când ar fi fost descoperită, ar fi dominat partea superioară centrală a imaginii

Pictura a fost expusă în galeria muzeului pentru majoritatea ultimilor 250 de ani. Un număr nespus de pasionați de artă au ajuns să privească una dintre lucrările apreciate ale lui Vermeer în timpul expunerii.

Dar nimeni nu bănuia vreodată că există o imagine a lui Cupidon ascunsă sub un strat de vopsea pe un perete din spate gol.

Fără a fi dezvăluită imaginea lui Cupidon, adevăratul sens al „Fetei care citește o scrisoare la o fereastră deschisă” ar fi rămas întotdeauna incert.

Oficialii de la Gemäldegalerie Alte Meister spun că nu au nicio idee de ce persoana care a pictat peste imagine a făcut ceea ce a făcut, dar sunt recunoscători că au reușit în cele din urmă să readucă capodopera lui Vermeer la forma sa originală.

Trebuie remarcat faptul că Vermeer a inclus imagini cu Cupidon pe patru dintre cele 34 de picturi recunoscute oficial. Aceasta arată înclinația sa de a folosi imaginea iconică a lui Cupidon pentru a simboliza sentimentele romantice în diferite contexte.

Foto youtube

The post Cupidon găsit ascuns în capodopera pictorului Vermeer din secolul al XVII-lea (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole