Cupa Văii Mureșului, la ediție aniversară

Iubitorii tenisului de masa și-au dat întâlnire la Deda cu prilejul celei de a X-a ediții a tradiționalei  competiții Cupa Văii Mureșului. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 23 iulie în Sala de Sport din comuna Deda, și a reunit 150 de participanți din întreaga țară. Aceștia s-au întrecut la patru categorii, Hobby, Elite, Open și Avansați. O pondere importantă, aproximativ 25 % din participanți au fost reprezentanți la acest turneu de copii, cel mai tânăr concurent fiind de doar 9 ani. La polul opus, cel mai vârstnic participant a avut vârsta de 76 de ani.

„Organizarea turneului la Deda face parte din cadrul manifestărilor sportive organizate în cadrul  Festivalului Văii Mureșului,  dar are și o latură mai specială, promovarea acestei zone. De asta facem acest turneu la Deda, puteam foarte bine să-l facem la Reghin sau în alte orașe. Dorim să promovăm tradițiile locale. Mulți dintre participanți vin aici să stea ca și în concediu. Există oameni care au decis să-și facă concediu în această zonă tocmai pentru a putea participa la acest turneu. Dorim să mulțumim concurenților, precum și autoritățilot locale, respectiv doamnei primar Lucreția Cadar care ne-a oferit întreg sprijinul”, a precizat Florin Marian, unul din organizatorii Cupei Văii Mureșului.

După partide aprig disputate, în cele din urmă s-au stabilit câștigătorii. Astfel, la Categoria Hoby, pe primele locuri s-au situat Andrei Gruita (Aiud) – Locul 1, Ciprian Marcu (Târgu Mureș) – Locul 2, Petru Creta (Luca, Cluj) și Alin Darosi (Bistrița) situați pe locurile 3-4.

La categoria Elite, cel mai bun s-a dovedit a fi  Octavian Anca din Luduș, urmat de Farkas Gabor (Târgu Mureș) – Locul 2, Nicolae Mican (Dej) și Jozsa Zoltan (Odorheiul Secuiesc), ocupanții locurilor 3-4.

Clasmanentul la categoria Open la avut în frunte pe Ianis Grigoraș din Târnăveni, urmat de Florin Burghelea (Piatra Neamț) – Locul 2 și Janosi Attila (Târgu Mureș) & Symonenko Yaroslav (Odesa, Ukraina) – Locurile 3-4.

La Avansați, podiumul a fost următorul:  Gyorgy Nicolett (Târgu Mureș) – Locul 1, Călin Repede (Cluj Napoca) – Locul 2, Samuel Cristea (Bistrița) & Corneliu Lucic (Suceava) – Locul 3-4.

Alin ZAHARIE

Post-ul Cupa Văii Mureșului, la ediție aniversară apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole