Cum au pariat românii pe alegerile prezidenţiale: 55% din bilele au fost jucate pe varianta “Klaus Iohannis câştigă un nou mandat”. Cine intră în turul 2

Românii au trecut pe la casele de pariuri înainte de a merge la vot şi, din opţiunile lor în faţa caseriilor, ne putem da seama şi cam ce ar putea să voteze la alegerile prezidenţiale. Statisticile nu oferă prea mari surprize faţă de ceea ce ne aşteptam: s-a mizat puternic pe faptul că preşedintele în funcţie, Klaus Iohannis, va câştiga un nou mandat. 

Cum au pariat românii pe alegerile prezidenţiale: sunt convinşi că Iohannis ia peste 40% în primul tur

Românii au pariat masiv pe alegerile prezindenţiale din acest an, iar “exit-poll-ul” pe care îl putem face cu această ocazie, după biletele plasate, îl indică pe Klaus Iohannis drept câştigător detaşat al scrutinului.  55,8% dintre cei care au plasat bilete în agenţii şi pe platformele electronice sunt de părere că actualul şef al statului va câştiga un nou mandat. În plus, pariorii l-au creditat pe fostul primar al Sibiului cu şanse mari să se apropie de 50% în primul tur: doar 0,7% dintre cei care au pariat sunt de părere că acesta nu va face mai mult de 43% din voturile primului tur.

Cei care au pariat sunt convinşi că prezenţa la vot va fi una consistentă: 38% dintre cei care au plasat un astfel de pariu spun că mai bine de jumătate dintre români se vor prezenta la urne pentru a-şi alege preşedintele, în timp ce doar 5% dintre pariori cred contrariul.

Referitor la întrebarea “cine intră în turul 2 alături de Iohannis”,  pariorii sunt de părere că Dan Barna va fi acesta. Candidatul Uniunii Salvaţi România e creditat de peste 30% dintre cei care au pariat cu un scor de peste 15 procente în primul scrutin, având un astfel de “procentaj de încredere” mai mare decât Viorica Dăncilă. 61,6% dintre cei care au mizat sunt de părere că Barna va fi adversarul candidatului susţinut de PNL în turul secund.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole