Cum au lucrat constructorii la noua șosea spre Cetatea dacică Piatra Roșie

Ultimii trei kilometri ai drumului spre Cetatea dacică Piatra Roșie, unul dintre siturile UNESCO din Munții Orăștiei, au intrat în șantier la începutul lunii aprilie.

Între timp au fost construite mai multe podețe, iar cea mai mare parte a noii șosele a fost acoperită cu asfalt. Un kilometru din drumul comunal, care reprezintă și partea cea mai dificilă a traseului, la poalele cetății dacice, încă nu a fost asfaltat. Lucrările de modernizare a sectorului de drum reprezintă o investiţie a Primăriei Boşorod, estimată iniţial la 2,6 milioane de lei, finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Noua șosea pornește din intersecția cu Drumul Județean 668 A, de circa 20 de kilometri, Călan – Streisângeorgiu – Chitid – Boșorod – Luncani Vale – Cioclovina. Drumul județean care traversează valea din Munții Orăștiei, ucând până în vecinătatea Peșterii Cioclovina, a rămas însă, în cea mai mare parte, neasfaltat, spre nemulțumirea turiștilor care vor să viziteze peștera spectaculoasă și situl UNESCO.

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul
Fără categorie 97

Alte articole