Cum afectează neaprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Primăriei, furnizarea căldurii, către giurgiuvenii în sistem centralizat ?

Întrebat dacă neaprobarea Bugetului Consiliului local, afectează în vreun fel furnizarea căldurii către populație, abonaților din sistemul centralizat, directorul Uzinei Termoelectrica Giurgiu, ing. Sorin Ceprtaga, ne-a precizat:

După cum ați aflat, în cadrul ședinței de Consiliu Local din data de 08.02.2024, trebuia aprobată Conventia de plata între Romgaz-Primăria Municipiului – UTP Giurgiu, în valoare de 500.000 lei, bani necesari pentru plata livrărilor zilnice din lunile februarie și martie, de gaze naturale.

Aprobarea BVC (Bugetului de Venituri și Cheltuieli), debloca și sumele necesare plății către noi, a facturilor de energie termică, de la instituțiile școlare, în valoare de 470.000 lei.

Am speranța că în săptămâna viitoare acest BVC, se va aproba și se vor debloca toate sumele necesare pentru buna funcționare a sistemului de încălzire.„

Am dorit să știm totodată cum se va descurca Uzina cu Combustibilul (gazele) necesar în perioada imediat următoare.

La acest moment, ne ajută si temperaturile exterioare, consumând gaz mai puțin„ – ne-a menționat directorul Termoelectrica.

”Dacă nu vom putea să plătim aceste facturi, de care am amintit, vom extrage gaz din depozit, gaz plătit în vară și depozitat în depozitele Romgaz. Deci pentru o perioaăa de două săptămâni vom avea gaz suficient ca sistemul de încălzire să functioneze în parametrii optimi„ – a mai spus ing. Sorin Cepraga, directorul Uzinei Temoelectrica Giurgiu.

(Florian Tincu)

Articolul Cum afectează neaprobarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli al Primăriei, furnizarea căldurii, către giurgiuvenii în sistem centralizat ? apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole