CSA Steaua, sesizare la DNA împotriva lui Emil Grădinescu. Acuze dure după derby-ul FCSB – Dinamo

După ce instanța a hotărât că numele Steaua îi revine clubului Armatei care evoluează în Liga 2, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au anunțat că vor amenda televiziunile care vor folosi ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru a se referi la echipa FCSB.

Tocmai acest lucru reclamă acum oficialii grupării din Liga 2 că s-a întâmplat cu jurnalistul de la Telekom Sport în derby-ul FCSB – Dinamo.

Emil Grădinescu, dat pe mâna CNA de CSA Steaua

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, CSA Steaua a anunțat că a reclamat la CNA postul Telekom Sport în urma comentariului lui Emil Grădinescu de la derby-ul FCSB – Dinamo în care a folosit în repetate rânduri numele ‘Steaua’ sau ‘steliștii’ pentru f0rmația din Liga 1.

”Clubul Sportiv al Armatei Steaua a sesizat Consiliul Național al Audiovizualului și somat postul de televiziune Telekomsport pentru încălcarea dispozițiilor art. 3 alin. (2) și (3) din Legea Autovizualului nr. 504/2002 de către postul de televiziune TELEKOMSPORT cu ocazia meciului de fotbal din Liga I, FCSB – Dinamo București din data de 12.09.2021.

Comentatorul meciului, Emil Grădinescu a folosit în timpul transmisiei în direct denumirea Steaua cu referire explicită la formația FCSB care este înscris la LPF cu numele oficial Fotbal Club FCSB.

Echipa Steaua București, în actualul sezon competițional, nu evoluează în Liga I de fotbal, dezinformarea fiind evidentă. CSA STEAUA este singura în drept să folosească denumirea și logo-ul ‘Steaua/Steaua București’. În prezent aceasta evoluează în Liga a II-a”, se arată în comunicatul grupării Armatei.

Telekomsport, acuzată de dezinformare cu bună știință

”Considerăm că postul de televiziune vizat nu doar că dezinformează opinia publică, dar ignoră cu bună știință o hotărâre judecătorească, aducând astfel prejudicii mărcii înregistrate și deținute de clubul nostru.

CSA Steaua nu va permite asocierea incorectă şi nelegală a niciunei entități sau persoane fizice cu mărcile sale în scopul de a-şi crea o imagine pe baza istoriei şi performanțelor celui mai important club sportiv din România.

Mai mult decât atât vă rugăm să țineți cont de prevederile legislației naționale privind respectarea hotărârilor judecătorești, și a normelor ce reglementează apărarea relațiilor sociale prin înfăptuirea justiției”, se mai scrie pe site-ul CSA Steaua.

Opt moment în care Grădinescu a spus ‘Steaua’

În plus, cei de la CSA Steaua au mai publicat și o serie de afirmații făcute de comentatorul Emil Grădinescu în timpul partidei FCSB – Dinamo, prin care arată că acesta a folosit numele ‘Steaua’ ca referire la formația patronată de Gigi Becali

  • Minutul 0, Emil Grădinescu: ”Două echipe care au deținut multă vreme monopolul performanței în România. Derby-ul cu cea mai lungă istorie din Liga 1”
  • Minutul 8, Emil Grădinescu: ”Cosmin Matei a jucat și la Dinamo, a jucat și la Steaua”
  • Minutul 14, Emil Grădinescu: ”Torje este omul care a bătut Steaua în 2011. Este ultima victorie a lui Dinamo pe terenul adversarului de astăzi”
  • Minutul 45+7,  Emil Grădinescu: ”Cea mai dramatică repriză pentru Dinamo. Mi-aduc aminte de un 5-0 în Ghencea. Atunci tot în prima repriză au venit vreo 4 goluri” – e vorba de meciul Steaua – Dinamo din 1998
  • Minutul 57, Emil Grădinescu: ”Ionel Dănciulescu, cel care a dat două goluri lui Dinamo cu FCSB, cu Steaua în 1998” – (în meciul Steaua – Dinamo din 1998)
  • Minutul 68, Emil Grădinescu: ”6-0. Se conturează cea mai categorică victorie din istoria întâlnirilor dintre Steaua/FCSB și Dinamo”
  • Minutul 69, Emil Grădinescu: ”Numărătoarea galeriei steliste este din ce în ce mai lungă”
  • Finalul partidei. Emil Grădinescu: ”Cea mai categorică victorie din istoria acestui derby de România. Acest derby va intra în istorie”

CSA Steaua a câștigat procesul pentru palmares cu FCSB. Instanța a decis că celor de la CSA le va reveni palmaresul din perioada 1947-1998. Curios este că între 1998 și 2003 este o situație neclară și palmaresul nu revine nimănui.

În fine, celor de la FCSB le revine palmaresul din 2003 și până în prezent. Cu alte cuvinte, trofeele cucerite de Steaua de-a lungul timpului se vor împărți la cele două entități în funcție de perioadele stabilite de instanță.


Articol preluat de pe FANATIK.RO.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole