Cristina Elena Dinu: „PSD vrea un ca noul sistem fiscal să fie axat pe echitate și solidaritate socială!”

PSD consideră că, în această perioadă mai dificilă pe care o traversează societatea românească, este necesară o #diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor, în funcție de veniturile acestora.

Reforma sistemului fiscal din #România trebuie să respecte, în accepțiunea PSD, principiile echității și solidarității sociale, ca fiind bazele de fundamentare a viitorului. În consecință, noul model fiscal trebuie să introducă #impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

Pentru realizarea acestui #deziderat, PSD va înainta coaliției de guvernare, spre dezbatere și aprobare, un set concret de #propuneri.

Cele mai importante dintre acestea sunt următoarele: #supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României; supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete); #aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei, astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%; #achitarea unei contribuții pentru Sănătate și Educație de 0,5% din cifra de afaceri de către companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Ultima măsură va avea însă un caracter temporar, aplicându-se pe o perioadă limitată de doi ani.

De asemenea, PSD se opune #scăderii pragului pentru încadrarea IMM-urilor de la 1 milion de euro la 67.000 de euro venituri, după cum a propus fosta guvernare, în perioada negocierilor Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Considerăm că, cel puțin în prima fază, acest #prag nu poate fi mai mic de 500.000 de euro, astfel încât cea mai mare parte a acestor companii să continue să beneficieze de un regim fiscal favorabil (impozit de 1% din cifra de afaceri), care să le permită #dezvoltarea economică. În prezent, circa 100.000 de IMM-uri au o cifră anuală de afaceri cuprinsă între 67.000 de euro și 500.000 de euro.

În concluzie, propunerile PSD sunt menite să realizeze #coeziunea socială a românilor și o #echitate din punctul de vedere al obligațiilor contribuabililor către stat”.

(Cristina Elena DINU- deputat PSD Giurgiu)

Sursa: JurnalGiurgiuvean.ro – vezi articolul

Alte articole