Coronavirus România. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 906. Au fost anunțați 17 morți

România a intrat în cea de-a 11-a zi de când s-a instaurat starea de urgență, iar autoritățile încearcă să țină în frâu răspândirea noului tip de coronavirus.

România are 906 pacienți pozitivi la coronavirus

Ultimul bilanț al Grupului de Comunicare Strategică, care a fost anunțat miercuri, 25 martie 2020, la prânz, arăta că România are în acest moment 906 pacienți depistați pozitiv la coronavirus, dintre care 86 au fost declarați vindecați și externați (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași).

Din nefericire, numărul persoanelor decedate pe teritoriul țării noastre din cauza COVID-19 a ajuns la 17, după ce miercuri seară s-au mai înregistrat trei morți, unul la Neamț și doi la Suceava.

În acest moment, la ATI sunt internați 18 pacienți, din care opt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună. În carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, iar alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

8 români morți în străinătate

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 14.466 de teste, din care 646 în unități medicale private. Autoritățile au deschis 167 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.336 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Până în prezent, 51 de cetățeni români aflați în alte state au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 38 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, 2 în Indonezia, 2 în Franța și câte unul în Tunisia, Irlanda și Luxemburg. De la începutul epidemiei de coronavirus, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat.

Situația pare scăpată de sub control, iar Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat că în două-trei săptămâni sau mai puţin, în ţara noastră se va ajunge să se înregistreze cel puţin 1.000 de cazuri de infecţii cu coronavirus pe zi.

Victor Costache are planuri mari în plină epidemie de coronavirus. Ministrul Sănătății vrea ca întreaga populație a Bucureștiului să fie testată pentru COVID-19. Vorbim despre 2 milioane de oameni, la nivel oficial, însă sursele neoficiale estimează populația Capitalei la aproximativ 4 milioane de suflete.

Cercetătorii au convenit care sunt motivele pentru care coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei, pe baza unor statistici la nivel mondial. Oamenii de știință transmit faptul că fumatul, consumul de alcool și starea generală precară sunt cei mai importanți factori care ar putea explica acest fapt.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole