Contra, avem nevoie de 90 de minute de vis cu Suedia! Naționala lui ”Guriță” stă mai bine în a doua repriză în preliminarii

Selecționata pregătită de Cosmin Contra are nevoie de 90 de minute de vis în meciul cu Suedia, din etapa a a noua a Grupei F a preliminariilor Campionatului European din 2020, pentru a spera în continuare la calificarea directă la turneul final. ”Tricolorii” sunt obligați să obțină cele trei puncte în partida de pe Arena Națională dacă vor să mai aibă o șansă la locul 2.Contra, avem nevoie de 90 de minute de vis cu Suedia

Echipa națională a României a avut starturi de meci dezastruoase în această campanie de calificare, dar acum, la meciul cu Suedia, este nevoie ca băieții lui Cosmin Contra să joace fotbal de înaltă calitate timp de 90 de minute. Și nu doar în repriza secundă, așa cum s-a întâmplat în majoritatea partidelor din aceste preliminarii pentru Euro 2020.

Făcând un calcul simplu, dacă s-ar fi luat doar rezultatele din repriza a doua, echipa națională ar fi avut cu patru puncte mai mult (trei cu Suedia în deplasare și unul cu Spania acasă) și ar fi fost deja calificată la turneul final de vara viitoare. În cazul ipotetic al acestei posibilități, ”tricolorii” ar fi avut 18 puncte, la fel ca Spania, Suedia ar fi strâns 12 puncte, iar Norvegia ar fi avut 11 puncte.

”Guriță” are doar 3 înfrângeri în 22 de meciuri la națională

În cele opt partide jucate până acum în grupa preliminară, România a înregistrat următoarele rezultate: 1-2 în Suedia (0-2 la pauză), 4-1 cu Feroe (3-1 la pauză), 2-2 în Norvegia (0-0 la pauză), 4-0 în Malta (3-0 la pauză), 1-2 cu Spania (0-1 la pauză), 1-0 cu Malta (0-0 la pauză), 3-0 în Feroe (0-0 la pauză), 1-1 cu Norvegia (0-0 la pauză).

Cosmin Contra a venit pe banca tehnică a naționalei României înaintea meciului cu Kazahstan din preliminariile Campionatului European din 2018, iar în cele 22 de partide a înregistrat 13 victorii, șase remize și trei înfrângeri. De remarcat este faptul că deși nu a reușit să ducă echipa pe primul loc, ”Guriță” nu a suferit nicio înfrângere în grupa din Liga Națiunilor.

Echipa națională a României va întâlni Suedia, vineri, 15 noiembrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, iar trei zile mai târziu va juca pe Wanda Metropolitano din Madrid, tot de la ora 21:45. Ambele întâlniri vor fi transmis în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. Pentru a se califica la Euro 2020 din această grupă, ”tricolorii” trebuie să învingă Suedia și să scoată un punct în Spania. Însă, există și șansa barajului prin Liga Națiunilor.

Articol preluat de pe Fanatik.ro.

Sursa: Fanatik.ro – vezi articolul

Alte articole