Conferința de lansare a proiectului „O șansă în plus la educație: o șansă pentru viitor”, beneficiar CJRAE Maramureș în parteneriat cu ISJ Dâmbovița!

Un nou proiect s-a lansat in Maramureș, proiect cu finanțare europeană care vine să completeze educația de bază în rândul tinerilor de la forma de învățământ A doua șansă.

Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare a găzduit vineri, 16 iulie 2021, conferința de lansare a proiectului „O șansă în plus la educație: o șansă pentru viitor”, beneficiar Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș, în parteneriat cu ISJ Dâmbovița, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, prin care 600 de tineri care au părăsit sistemul de învățământ obligatoriu vor fi sprijiniți prin măsuri de consiliere, programe ȘDȘ, prin organizarea și furnizarea de programe ADS la nivel primar și secundar inferior. Totodată, 515 cadre didactice/de sprijin/personal auxiliar vor beneficia de un program de formare profesională pe teme specifice programelor ADS, 300 provenind din județul Maramureș și 215 din județul Dâmbovița, cel puțin 90% dintre acestea urmând să fie certificate în urma formării. La nivelul județului Maramureș, în proiect vor fi implicate următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Fărcașa, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Baia Mare, Școala Gimnazială Nr. 10 Sighetu Marmației, Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie și Școala Gimnazială Finteușu Mic.

(https://www.facebook.com/ISJMM)

Sursa: JurnalMM.ro – vezi articolul

Alte articole