Concurs de scriere dedicat elevilor de liceu!

Facultatea de Teatru și Film organizează cea de-a noua ediție a Concursului de dramaturgie, scenaristică, publicistică teatrală și cinematografică Proscenium. Destinat elevilor de liceu, proiectul își propune să promoveze și să susțină tinerii pasionați de teatru și film.

Sunt patru secțiuni unde cei interesați se pot înscrie: 1. Dramaturgie; 2. Scenaristică; 3. Publicistică teatrală; 4. Publicistică cinematografică, sau pot concura la toate cele de care sunt interesați, prin înscrierea distinctă la fiecare categorie. Principala condiție este ca textele să fie originale și nepublicate anterior.

Pentru secțiunile Dramaturgie și Scenaristică, participanții pot trimite o piesă, respectiv un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate, reprezentate pe o scenă profesionistă sau filmate și prezentate public.
Pentru secțiunile de Publicistică teatrală și Publicistică cinematografică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol, respectiv film vizionat.

Există și premii acordate participanților, printre care chiar admiterea la Facultatea de Teatru și Film cu nota 10:

Premiul I (pentru fiecare secțiune): Voucher de cărți în valoare de 500 de lei;
Premiul II (pentru fiecare secțiune): Voucher de cărți în valoare de 350 de lei.

Participanții care obțin locul I la secțiunile Dramaturgie și Publicistică teatrală vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Teatrologie, iar cei de pe locul I de la Scenaristică și Publicistică cinematografică vor fi admiși cu nota 10 la specializarea Filmologie a Facultății de Teatru și Film.

Până pe 15 mai 2024, doritorii pot expedia textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa oana.chis@ubbcluj.ro
Rezultatele vor fi anunțate până în 1 iunie 2024.

sursa info: Facultatea de Teatru și Film

The post Concurs de scriere dedicat elevilor de liceu! appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole