Concurs de interpretare vocală a muzicii tradiţionale româneşti

Zeci de tineri interpreți din întreaga țară participă vineri, 17 septembrie 2021, la Tîrgu-Mureș, la Festivalul Concurs Național de Folclor „Du-te dor cu Mureșul”, concurs de interpretare vocală a muzicii tradiționale românești.

Evenimentul se organizează după o pauză de un an cauzată de pandemie, urmând a se desfășura cu respectarea tuturor măsurilor în vigoare privind prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-Cov-2.  Festivalul are loc în Tîrgu-Mureș, la sala de spectacola a Ansamblului Artistic “Mureșul”, intrarea fiind liberă.

În concurs s-au înscris 26 de concurenți din 18 județe, iar în urma preselectiei au ramas 17 concurenți.

Festivalul  va cuprinde, pe lângă concursul de interpretare, și recitaluri ale unor îndrăgiți interpreți de folclor precum Mădălina Mureșan, câștigătoarea ediției precedente, Sorin Filip, Ileana Matus și Alexandru Pugna .

Ocompaniamantul concurenților și invitaților în recital este asigurat de Orchestra Ansamblului Profesionist “Mureșul” din Tîrgu-Mureș, dirijor Zoli Babmbo.

Festivalul  Concurs Național “Du-te dor cu Mureșul”  este organizat de Asociația Culturală din  Zestrea Ardealului și cofinanțat de Primăria Municipiului Tîrgu-Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Post-ul Concurs de interpretare vocală a muzicii tradiţionale româneşti apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Sursa: zi-de-zi.ro – vezi articolul

Alte articole