Comuna Curcani rămâne fără iluminat public. În loc să plătească iluminatul public, primarul plătește onorariul unui avocat

În loc să plătească iluminatul public, primarul plătește onorariul unui avocat

Începând de astăzi, din cauza refuzului de plată a energiei electrice către ENEL de către Primăria Curcani cartierul Moară rămâne fără iluminat public. Sunt afectate străzile Independenței, Rahova, Fizicieni, Mihai Vodă, Gheorghe Popa, Petre Ghica și Vasile Mânăstireanu.

Pe surse aflăm că s-a preferat plata onorariului de 6500 euro pentru a reprezenta în Instanță pe secretarul comunei în detrimentul asigurării iluminatului public. Administrația defectuoasă a localității, risipa de bani publici a fost strigată cu voce tare de către consilierii locali PNL indicând cu documente risipa de bani la realizarea unui parc, modernizarea unui sistem video de supraveghere, ghirlande pentru sărbători și alte lucrări la suprapreț.

Plata cu prioritate a serviciilor de avocatură a dus în imposibilitate de funcționare și a unui corp de clădire al Primăriei Curcani. Astfel, astăzi 20 iunie s-a tăiat branșamentul la energia electrică al Căminului Cultural. Acesta alimenta și corpul din spatele primăriei unde funcționează Registrul Agricol și biroul de asistență socială. Doar printr-un miracol corpul din față al primăriei este alimentat cu energie electrică. În aceste condiții nu se știe sub ce formă vor funcționa serviciile din primărie, mai ales cele destinate asistaților sociali – care de altfel au mai avut proteste publice privind neplata serviciilor.

Situația de la Curcani este tare tristă pentru primarul PSD Aurică Gazu care nu are nici în acest an buget aprobat de consilierii locali.  Primăria funcționează în limita a 10% din sumele alocate anul trecut, dar și acestea sunt prost gestionate către alte cheltuieli – indică sursele de presă, care subliniază că siguranța locuitorilor este prioritară și aceasta presupune asigurarea iluminatului public.

(va urma)

Post-ul Comuna Curcani rămâne fără iluminat public. În loc să plătească iluminatul public, primarul plătește onorariul unui avocat apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole