Combaterea traficului de droguri – în atenția poliției la festivalul Neversea din acest an…

Derularea festivalului Neversea a presupus o serie de activități specifice combaterii traficului de substanțe interzese, datorită tradiției consumului exagerat și traficului cu acestea anii anteriori. 2019 a fost un reper. Vârful vizibil al icebergului: peste 100 de consumatori, dealeri și tineri în supradoză, ridicați de poliție și ambulanțe. Ca atare polițiștii au acţionat pentru identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv a celor care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise. 
Specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au realizat  activităţi preventive atât premergător începerii festivalului, cât şi pe perioada de desfăşurare a acestuia, în urma cărora cca. 1.530  persoane interesate au fost informate şi consiliate cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de substanţe interzise, reducerea consecinţelor negative asociate consumului, precum şi modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgenţă.
Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanţa au contribuit prin mesajele dedicate, informând pe tineri cu privire la fenomenul traficului de persoane şi cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situaţiilor periculoase şi materiale preventive unui număr de 1.200 de persoane.
193 de persoane au fost verificate în aplicaţia e-DAC, 25 de persoane au fost testate cu drug-testul- rezultatul fiind negativ, iar 58 persoane, cu etilotestul – rezultatul fiind negativ. 
Foto: evz.ro

Post-ul Combaterea traficului de droguri – în atenția poliției la festivalul Neversea din acest an… apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole