Com. Grădiștea și o zi obișnuită de muncă a primarului Vasile Matei. VIDEO

Pe linia dezvoltării localității, primăria Grădiștea nu încetează să-i uimească pe cetățeni prin lucrările efectuate pe raza localității. După ce primarul Vasile Matei a realizat un parc nou, în com. Grădiștea continuă lucrările de canalizare pe 7,43 km. și racordare a 417 locuințe/ gospodării la aceasta. Pe raza satului Rasa se vor instala camere de supraveghere. Sunt necesare pentru siguranța cetățenilor dar mai ales a bunurilor acestora, pentru a identifica pe cei care aruncă nelegal gunoaiele…spune primarul Vasile Matei. Sistemul de supraveghere al localităților noastre va funcționa și la Secția de poliție Grădiștea, unde în cadrul dispeceratului realizat vor fi instalate 2 monitoare și un sistem de control video al activităților de pe raza localităților. Ne-am consultat cu polițiștii privind cele mai bune amplasamente ale camerelor de supraveghere, ei având expertiza necesară în acest sens.

 VIDEO


Vorbind de siguranța cetățenilor trebuie să amintim preocuparea primarului Vasile Matei de a realiza trotuare în toate localitățile, pentru a nu mai expune pe pietoni să circule pe drumul național unde este o circulație intensă. Între Cunești și Rasa nu avem trotuar deloc. Nu există nici măcar o potecă de pământ la intrare în Rasa dinspre Cunești. Situația se va schimba pentru că vom continua construirea de trotuare și pe raza acestor localități. Acum suntem în faza de proiectare. Urmează să obținem avizele necesare. Cred că pe 1 iulie începem lucrările...spune Vasile Matei.

 VIDEO


Racordarea la rețeaua de gaze este cea mai importantă lucrare. Proiectul s-a depus în luna decembriei2020. Avem o mică problemă. Pentru a realiza maximum de puncte trebuia să avem peste 3000 adeziuni, respectiv solicitări ferme de racordare la rețea. Avem vreo 1700…Dacă primim aviz negativ facem un parteneriat cu com. Ciocănești și Independența. Deocamdată așteptăm ghidurile pentru programele de racordare la gaze. În funcție de situație vom urma calea cea mai rapidă pentru proiectul cel mai fiabil… spune primarul Vasile Matei.

7,43 km. de rețea de canalizare se execută în com. Grădiștea…

417 locuințe sunt racordate la canalizare în Grădiștea…

 

Privind alte lucrări pe raza localităților am aplicat mixtură asfaltică la cimitire, pentru că accesul la acestea se realiza cu greutate pe vreme ploioasă. Cea mai mare luptă se dă pentru salubrizarea localității. Sunt cetățeni care aruncă unde vor gunoaiele. Voi amenda aceste comportamente dacă nu înțeleg de vorba bună. Din iulie începem reabilitarea rețelei electrice aeriene cu branșamente noi, moderne, torsadate. Se va schimba și branșamentul la consumatori. Profităm de ocazie să toaletăm arborii și să efectuăm o revizie la instalația de iluminat public. O activitate importantă este aceea de a introduce utilități la noul cartier de locuințe pentru tineri...a declarat pentru Atitudinea din Călărași primarul com. Grădiștea ing. Vasile Matei.

Post-ul Com. Grădiștea și o zi obișnuită de muncă a primarului Vasile Matei. VIDEO apare prima dată în Atitudinea din Calarasi.

Sursa: AtitudineaDinCalarasi.ro – vezi articolul

Alte articole