COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic în Nord-Vestul și Sudul țării

Reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie au emis astăzi o avertizare tip cod portocaliu de caniculă în mai multe județe din zona de Nord-Vest și din Sudul României printre care se numără și județul Cluj. Potrivit acestora, maximele ar putea ajunge și la valori de 39 de grade Celsius în timp ce minimele nu vor coborî sub 20 de grade.

”  În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei și local în Maramureș valul de căldură va persista, va continua să se extindă și se va intensifica. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.”, au transmis reprezentanții ANM.

Avertizarea este valabilă până la data de 11 iulie 2024.

The post COD PORTOCALIU de caniculă și disconfort termic în Nord-Vestul și Sudul țării appeared first on Stiri de Cluj – Servus Cluj.

Sursa: CityNews.ro – vezi articolul

Alte articole