Clădiri transformate în tablouri… (Foto-Video)

WD aka Wild Drawing, s-a născut în Bali, Indonezia și are diplome în Arte Plastice și Arte Aplicate.

A început ca artist de stradă în 2000 și de atunci își petrece cea mai mare parte a timpului muncind în stradă, deși nu a încetat niciodată să lucreze în studioul său.

A susținut expoziții personale și a participat la numeroase expoziții de grup și festivaluri, în Indonezia, Grecia, Franța, Germania, Anglia, Italia, Malta, Elveția, Danemarca, Suedia.

În prezent, locuiește și lucrează în Atena, Grecia, notează isupportstreetart.com.

La început, munca sa a implicat o gamă completă de așa-numita artă stradală, de la paste up și șabloane până la instalații și picturi murale cu mâna liberă.

Se concentrează pe proiecte murale și, ca mediu, combină tehnica rolei cu vopsea spray.

El încearcă întotdeauna să interacționeze cu locul în care lucrează, utilizând diverse elemente care există în jur, astfel încât să creeze armonie între lucrare și loc.

Stilul său constă într-o tehnică foto realistă foarte detaliată, influențată de benzi desenate și romane grafice. Fenomenele sociale, stilul de viață, arta sau natura îl inspiră adesea.

Ceea ce iubește la arta stradală este libertatea de exprimare și faptul că își poate împărtăși gândurile cu multe persoane care trec – accidental sau voit – prin fața lucrărilor sale. Mai mult, prin arta stradală, are șansa să „vorbească” despre marea problemă a reapropierii spațiului public.

Toate acestea depășesc natura efemeră a proiectului. La urma urmei, dacă ar fi interesat să facă lucrări care să reziste trecerii timpului, ar face doar picturi pe pânză.

 

The post Clădiri transformate în tablouri… (Foto-Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole