Circa 500 de persoane plasate în carantină sau izolare, verificate de forțele de ordine; acțiunile de control vor fi intensificate în această perioadă

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, împreună cu polițiști locali și jandarmi, au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile de verificare pentru a limita răspândirea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2, informează Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

În acest sens, au fost verificate aproape 500 de persoane față de care a fost dispusă măsura carantinării sau izolării la domiciliu.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, în urma controalelor efectuate, polițiștii locali din Bistrița au constatat faptul că un bărbat de 40 de ani și o femeie de 32 de ani, ambii din Bistrița, nu respectă măsura carantinării. Cei doi nu au fost găsiți la adresa de domiciliu, fiind sancționați contravențional conform Legii 55/2020, sancțiunile fiind în cuantum de 2.000 de lei.

Tot ieri, în orașul Beclean, în intervalul 15.00-18.00, polițiștii au acționat pe linia prevenirii şi combaterii răspândirii pandemiei de COVID-19, fiind verificate 10 societăți comerciale, 17 mijloace de transport, 41 de persoane aflate în carantină și legitimate 15 persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 cu avertisment, pentru nerespectarea Legii 55/2020. Celelalte au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier.

În perioada următoare, polițiștii, împreună cu jandarmii, polițiști locali și alți reprezentanți ai autorităților cu atribuții în domeniu, intensifică activitățile de informare a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu respectă măsurile de protecție și restricțiile impuse.

Articolul Circa 500 de persoane plasate în carantină sau izolare, verificate de forțele de ordine; acțiunile de control vor fi intensificate în această perioadă a apărut prima dată pe ZIAR DE BISTRIȚA.

Sursa: Ziardebistrita.ro – vezi articolul

Alte articole