Cheile Nerei – album foto, Adrian Petrișor

“Fotografia reprezintă pentru mine, atât un mod de exprimare artistic ce surprinde lucrurile frumoase ce ma înconjoară, cât și sursa mea de relaxare ce-mi aduce multă satisfacție cu fiecare ocazie.

Îmi place fotografia deoarece este creativă, expresivă, plină de provocări, grea dar și plăcută dacă îi acorzi mult timp și o faci din pasiune.

Sunt mulți ani de când am pus mâna pe primul aparat foto, dar de vreo 12 pot spune că am luat lucrurile mai în serios dedicându-mă în totalitate acestei pasiuni.

De la un an la altul încerc să călătoresc mai mult, să văd locuri interesante și să-mi îmbogățesc portofoliul cu fotografii pe placul sufletului meu.

Practic mai multe genuri de fotografie, dar primul loc vreau să cred că-l ocupă fotografia de natură… poate nu ca numarul orelor dedicate, dar cu siguranța calității timpului acordat și petrecut pe munte, departe de zgomotul și nebunia orașelor.

În natură, cu-n aparat foto pe trepied, în fața unui răsărit, uit pur și simplu de mine, de stres și de toate gândurile mai mult sau mai puțin importante și mă pot bucură exclusiv de acele momente petrecute cu picioarele ude în roua dimineții sau înghețate în nămeții de câțiva metri.” Adrian Petrișor

Cheile Nerei sunt o formațiune de tip chei de-a lungul râului Nera în județul Caraș-Severin, între localitățile Sasca Montană și Șopotu Nou.

Distanța pe care se întind cheile este de circa 22 km din care aproximativ 20 km de chei propriu-zise, Nera, străbate un defileu, cu aspect de chei, îngust, spectaculos și absolut sălbatic, formând cele mai lungi chei din România.

Aici, unde pereții se înalță până la 200 de metri, apa Nerei și a afluenților săi, a săpat și a format în rocă calcaroasă lacuri, canioane, peșteri și cascade impresionante. O potecă turistică marcată le străbate, dar parcurgerea lor necesită traversarea râului Nera direct prin apă.

În partea estică (dinspre amonte) a cheilor găsim un alt obiectiv turistic, Lacul Dracului, iar din partea vestică se poate ajunge la Cascadele Beușniței și la Lacul Ochiul Beului. De asemenea se mai poate vedea și canionul Valea Rea.

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița ocupă zona sudică a Munților Aninei și partea nordică a Munților Locvei, ocupând o suprafață de 36.364,8 ha ce include 6 rezervații declarate și una propusă.

The post Cheile Nerei – album foto, Adrian Petrișor first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole