Cele mai vechi instrumente de tatuaj cunoscute (Video)

Instrumentele antice de tatuare sunt greu de găsit sau chiar recunoscute ca instrumente pentru crearea desenelor de piele.

Dar noile studii microscopice pe două oase de picioare de curcan cu capete ascuțite, indică faptul că nativii americani au folosit aceste articole pentru a face tatuaje în urmă cu aproximativ 5.520 și 3.620 de ani, anunță Science News.

Aceste oase colorate cu pigment, sunt cele mai vechi instrumente de tatuare cunoscute din lume, spun arheologul Aaron Deter-Wolf de la Divizia de arheologie din Tennessee din Nashville și colegii săi.

Descoperirea sugerează că tradițiile tatuajelor nativilor americani din estul Americii de Nord se întind cu mai mult de un mileniu mai devreme decât se credea anterior.

Ötzi the Iceman, care a trăit în urmă cu aproximativ 5.250 de ani în Europa, afișează cele mai vechi tatuaje cunoscute, dar cercetătorii nu au găsit niciunul dintre instrumentele folosite pentru realizarea tatuajelor Iceman.

Săpăturile din 1985 au dezvăluit aceste oase de curcan și alte elemente ale unui set de tatuaje probabil în groapa de înmormântare a unui bărbat de la situl Fernvale din Tennessee, SUA, relatează cercetătorii în Journal of Archaeological Science: Reports.

Tatuajul experimental a lăsat resturi de cerneală la câțiva milimetri de vârfurile uneltelor, un model văzut și cu resturi de pigment roșu și negru pe instrumentele Fernvale.

Foto: Youtube

The post Cele mai vechi instrumente de tatuaj cunoscute (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole