Cele mai frecvente greșeli de frumusețe comise în perioada estivală

Se pare că nu este suficient să folosiți zilnic doar o cremă cu filtre SPF, astfel încât pielea să rămână mereu netedă și elastică. Înainte de a pleca în vacanță pe litoralul fierbinte, asigurați-vă că nu comiteți următoarele greșeli, cum ar fi:

  • Să mergeți la cosmetolog înainte de călătorie. După epilarea cu laser, injecții, curățarea cu ultrasunete și multe alte proceduri, nu ar trebui să faceți băi de soare, pentru că, drept urmare, pot apărea diverse pete pigmentare greu de îndepărtat.

 

  • Să utilizați în mod activ scruburile pe bază de acid. Exfolierea agresivă duce la micro-deteriorare și, prin urmare, face pielea mai susceptibilă la radiațiile ultraviolete. Particulele abrazive și formulele active afectează în mod direct stratul protector al epidermei, cauzând apariția petelor pigmentare. Din acest motiv este recomandat să utilizați mai des diverse spray-uri hidratante și să aplicați sistematic măști pe bază de argilă, cu funcție de curățare, pe care le puteți achiziționa cu încredere pe makeup.

 

  • Să continuați să aplicați produse cu vitamina C. Dacă doriți să utilizați crema sau serul preferat cu această componentă pe timp canicular, asigurați-vă că concentrația sa nu depășește valoarea de 5%. Iar compozițiile pe bază de retinol trebuie îndepărtate odată cu venirea toamnei, când soarele încetează să fie atât de puternic.

 

  • Să folosiți parfumuri sau uleiuri esențiale pe plajă, deoarece în asemenea condiții pielea este predispusă la apariția iritațiilor.

 

  • Să aplicați protecție solară doar o dată pe zi, dimineața înainte de a ieși afară. Orice produs își pierde proprietățile în câteva ore, prin urmare, la scurt timp după utilizare, trebuie să reînnoiți acoperirea, indiferent de factorul SPF.

 

  • Să selectați un fond de ten total nepotrivit sezonului. Un fond de ten de vară trebuie să aibă o protecție solară fiabilă, să nu conțină uleiuri dense și să hidrateze în profunzime, mai ales dacă aveți piele grasă sau problematică!

 

  • Să utilizați produse cosmetice pe bază de alcool. Pe vreme caniculară multe persoane încearcă intuitiv să  usuce pielea prin diverse metode. Însă este o greșeală majoră! Nu folosiți niciodată alcool în acest scop! Alcoolul evaporă umiditatea din epidermă, lăsând-o extrem de subțire.  Pentru reîmprospatarea tenului utilizați o cantitate moderată de apă termală.

 

  • Să omiți aplicarea cremei protectoare în jurul ochilor. Pielea sensibilă necesită o îngrijire suplimentară, chiar dacă purtați sistematic ochelari de soare. Evitarea acestei proceduri duce la apariția ridurilor profunde.

Aveți grijă de sănătatea pielii dvs. în perioada caniculară a anului.

The post Cele mai frecvente greșeli de frumusețe comise în perioada estivală appeared first on Gazeta de Botoșani – GazetaBt.ro : Stiri Botosani , Politica Botosani , Sport Botosani , Evenimente Botosani , Anunturi Gratuite Botosani , Muzica Botosani.

Sursa: GazetaBT.ro – vezi articolul

Alte articole