Cel mai înalt castel de nisip din toată lumea – Cartea Recordurilor (Video)

Cel mai înalt castel de nisip din lume a fost construit nu pe o plajă, ci în orașul industrial german Duisburg, în regiunea Ruhr.

O echipă internațională de 12 sculptori și opt tehnicieni din Rusia, Polonia, Ungaria, Germania, Olanda și Letonia au creat imensa structură în trei săptămâni și jumătate, un castel de nisip colosal și complicat.

Cu o înălțime de 16,68 m, a fost sculptat cu tema: turismul. Precedentul castel de nisip a fost construit cu o înălțime de 14,8 m în Puri, pe coasta de est a Indiei.

Nu există o structură internă care să susțină castelul și nu există aditivi în apă care să lege cele 11.000 de tone de nisip. Diametrul de bază circular al castelului de nisip măsoară aproximativ 26 m.

Lucrarea a fost condusă de Thomas van den Dungen, un entuziast al sculpturii în nisip care a fost deja implicat în trei încercări de succes ale Guinness World Records, inclusiv cea mai lungă sculptură în nisip și cele mai multe castele de nisip construite într-o oră.

Thomas a spus că s-a gândit de ceva timp la Cartea Recordurilor pentru un castel de nisip. El a încercat acest lucru în 2017. În prima lor lucrare, castelul de nisip s-a prăbușit dezastruos cu trei zile înainte de finalizare, în timp ce rândunelele protejate de pe mal au stricat o a doua încercare de record.

 

 

The post Cel mai înalt castel de nisip din toată lumea – Cartea Recordurilor (Video) first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole