Ceaușeștii au dispărut din Mina Petrila. Se oferă recompensă pentru găsirea lor

O planșă caricaturală cu Nicolae și Elena Ceaușescu, amplasată în incinta fostei mine Petrila, a fost furată de persoane deocamdată necunoscute. Este vorba despre un panou de artă vizuală pentru care artistul Ion Barbu oferit chiar și o recompensă.

Ion Barbu a anunțat pe rețelele de socializare că va plăti 1.000 de euro celui care va înapoia panoul de la mina Petrila. Este vorba despre echivalentul a 5.000 de kg de fier vechi, la cursul zilei, așa cum s-a exprimat, mai în glumă, mai în serios, artistul.

„Informăm colecționarii de artă care au furat Cuplul Ceaușescu că grupul statuar făcea parte dintr-o instalație artistică ,iar sloganul inscripționat era parte integrată din aceasta. Așadar, așteptăm ca în noaptea asta să-și desăvârșească opera”, a mai postat Barbu pe rețelele de socializare.

„La data de 08 noiembrie 2023, Poliția Orașului Petrila, a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că în perioada 01 -07 noiembrie 2023, persoane necunoscute au sustras din incinta fostei Exploatări Miniere Petrila, un panou de artă vizuală, confecționat din placă forex reprezentând o caricatură”, a informat IPJ Hunedoara.

 

Sursa: ZHD.ro – vezi articolul

Alte articole