Ceasul Planetarium din 1770

Această frumoasă piesă de artă se numește Pendulette de table avec Planetarium (Planetarium Table Clock).

Ceasul planetarium din imagine este o operă de artă absolută, realizată în 1770 la Paris. Dă ora exactă în timp ce pământul se rotește în jurul soarelui în timp real perfect.

Celelalte cinci planete se rotesc, de asemenea, în sus, în jos, în jurul valorii, în raport cu constelațiile gravate de stele poziționate precis pe globul de cristal, care dezvăluie anotimpul în care ne aflăm.

Ceasul planetarium se găsește la Muzeul Timpului Beyer, situat în inima orașului Zürich, Elveția și este unul dintre cele mai importante muzee private din lume dedicate horologiei, aflăm de la Muzeul artefactelor.

Muzeul Timpului Beyer este situat la nivelul inferior al străzii Bahnhofstrasse 31, principalul bulevard commercial din Zürich. Este afiliat cu Chronometrie Beyer, un retailer de ceasuri de înaltă calitate, condus de aceeași familie de generații.

Nucleul muzeului a fost dobândit în timpul vieții lui Theodore „Teddy” Beyer, un pionier în colecționarea ceasurilor antice. Colecția este alcătuită din cronometri premecanici (cadrane solare, ochelari de nisip, ceasuri de apă și foc), precum și ceasuri din întreaga lume și care acoperă toate epocile.

Colecția este deosebit de puternică în ceea ce privește ceasurile timpurii, inclusiv piese din epoca gotică și renascentistă, precum și piese complicate.

Mai mult, există ceasuri de buzunar smălțuite fabricate la Geneva, precum și o cronologie extrem de instructivă care ilustrează istoria pendulei Neuchâtel.

Foto youtube

The post Ceasul Planetarium din 1770 first appeared on Cunoaste lumea.

Sursa: CunoasteLumea.ro – vezi articolul

Alte articole